Cursuri de yoga: Tehnici de relaxare spirituală combinate cu antrenamente fitness

de WTA.ro

Te simți în mod constant sub presiune? Simți că ai nevoie de o pauză, dar nu știi cum să te relaxezi? Dacă da, yoga ar putea fi soluția perfectă pentru tine! Practica yoga este o formă străveche de îmbinare a posturilor fizice (asane), cu tehnicile de respirație (pranayama) și cu meditația ca formă de întoarcere la sine (dhyana).

Altfel spus, înscrierea la cursuri de yoga ar putea fi o modalitate excelentă pentru tine de a reduce stresul și de a-ți îmbunătăți starea generală de bine. Dacă îți dorești să afli mai multe despre yoga, meditatie și posturile învățate sub îndrumarea instructorului tău, rămâi alături de noi și vom discuta despre beneficiile aduse de introducerea unor clase de yoga în programul tau aglomerat de zi cu zi.

Practica yoga ca exercițiu pentru mintea și corpul tău

Yoga este o practică indiană străveche care s-a dovedit a fi eficientă pentru îmbunătățirea flexibilității, întărirea musculaturii și a articulațiilor. Acest tip de curs oferă o activitate  profund spirituală care te poate ajuta să trăiești un stil de viață mai relaxat. Cursurile de yoga oferă o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta fizică, mentală și spirituală, o evadare din cotidian pentru a te putea regăsi mai ușor în spațiul tău interior, printr-un singur antrenament complex.

Cursul de yoga alaturi de un instructor specializat îți va arăta modalitatea corectă de a face exerciții fizice și chiar fitness pentru o siluetă subțiată și o minte relaxată. Îți va deschide sufletul și te va relaxa, calmând puțin acea „monkey mind”, care îți construiește listele interminabile de zi cu zi. Clasele de yoga se adresează Întregului, prin deschiderea centrilor de presiune, nadis-uri, folosind mișcări blânde, ample, sincronizate cu respirația, cu efecte majore pentru întregul sistem. Asanele sunt ușor de adaptat, fiind accesibile aproape oricui, indiferent de vârstă sau de fizic.

Mai mult timp orientat spre exercitii yoga, chiar și începând cu câteva minute în fiecare zi cel puțin o dată pe zi, va ajuta la reducerea nivelului de stres, întrucât cursurile se axează pe relaxarea minții și ulterior pe un program de antrenament care restabilește nivelul de energie al corpului.

Alege clase de yoga în funcție de intensitatea antrenamentului dorit

Cursul cu instructor te poate ajuta să îți menții trupul flexibil și mintea focusată și îți va oferi motivația de care ai nevoie, fără să neglijezi partea spirituală. Nivelul de intensitate al unui curs de yoga variază de la o clasă la alta, iar din punctul de vedere al tehnicii, există, de asemenea, o diferență destul de mare între clasele mai lente sau practicile mai intense de yoga.

Venusao Yoga & Pilates Studio îți oferă cursuri yoga diferențiate pe categorii de intensitate fizică. Astfel, în funcție de preferințele tale, fiecare tip de clasă va necesita abilități diferite pentru fiecare practicant, în funcție de nivelul de flexibilitate, precum și de nevoia individuală.

Trebuie doar să te descoperi, să observi și să practici, pentru ca ulterior, să afli care sunt clasele care ți se potrivesc. Tocmai de aceea, la Venusao poți să testezi o ședință de antrenament înainte de a te decide ce fel de clase vrei să urmezi, să afli care sunt cele potrivite pentru tine și în acord cu stilul tău personal.

Yoga Art – cursuri pentru legătura sacră dintre trup și minte

Astfel de clase se bazează în special pe cursuri Hatha, iar ele oferă participanților posibilitatea practicării asanelor sincronizate cu respirația, practici de meditație care te vor aduce în Prezent, în spațiul tău de practică, ținându-te departe de tumultul zilnic. Tocmai de aceea, o astfel de practică îți oferă repaos și detașare, relaxare și mișcare controlată, necesități pentru stilul de viață comun, agitat și alternativa la antrenamentele cardio, care nu fac altceva decât să îți grăbească ritmul și așa accelerat.

Cele mai citite articole

De regulă, aceste clase se concentrează pe posturile controlate, ținute un timp mai îndelungat și sunt minunate pentru începători. Cu toate acestea, chiar dacă sunt clase cu exerciții blânde, făcute sub îndrumarea unui instructor, la un studio potrivit, pot reprezenta adevărate provocări pe parte fizică și mentală! Cursurile vizează uniunea dintre suflet, minte și trup și încep de obicei cu o încălzire ușoară, introspecție, setarea intenției, apoi trec fluid la posturi mai complexe și se termină cu o scurtă perioadă de meditație.

Se pune foarte mult accent pe postură și respirație, pe control, dar și, în mod paradoxal, pe lipsa lui și bazarea pe intuiție și mișcări naturale. Este important să redescoperi armonia dintre minte, suflet și trup pentru a practica un astfel de antrenament. Însă cu ajutorul instructorului, vei reuși să îți depășești barierele interioare și să te redescoperi de la un curs la altul.

Boxing Yoga – clase cu instructor pentru un antrenament fitness cu secvențe dinamice

Dacă încerci o clasă cu meditatie și simți că ritmul nu este suficient de activ pentru nevoia ta de eliberare, nu renunța complet la yoga! Există  o variantă dedicată celor care au nevoie de provocare în mod constant, de persoane care simt că vor să îmbine un exercițiu atletic cu o practică mindfulness. Spre exemplu, poți încerca varianta de Boxing Yoga – un cumul sănătos între o practică intensă din punct de vedere fizic și pace pentru suflet.

Imaginează-ți o uniune între un suflet împăciuitor de yoghin și focul aprig al unui războinic și, doar în acest fel, poți înțelege despre ce este cursul oferit de Venusao Studio! Ora este concepută din 12 runde și 4 segmente ce îmbină elemente de box, alungire, control și meditație prin asanele practicate, în mișcare.

Partea de box îți permite să eliberezi tensiunea și stresul din minte, suflet și corp și să cultivi puterea interioară și exterioară. În partea pentru suflet și minte, ritmul se încetinește și cumva te întorci înspre interiorul tău. Respiri și curgi printr-o practică simplă și sănătoasă, care te lasă să îți găsești pacea interioară.

Câte calorii poți arde în timpul unei ședințe de antrenament?

În funcție de intensitatea clasei și de nivelul tău de antrenament, te poți aștepta să arzi între 200 și 350 de calorii pe oră. Ceea ce nu este deloc rău, în special dacă stai să te gândești la efortul pe care îl depui. Un astfel de curs este despre plăcere și relaxare, despre găsirea liniștii interioare. Însă, dacă îți dorești un exercițiu mai intens, poți descoperi la Venusao Studio o clasă potrivită pentru tine.

Poate fi yoga unica ta formă de exercițiu?

Când vine vorba de un antrenament, mulți oameni au impresia că doar cei care practică activități de mare intensitate, cum ar fi stilul cardio sau adoptă antrenamentul în sala de forță, cu greutăți mari, sunt cei care obțin rezultate. În realitate, există multe alte tipuri de exerciții, care sunt extrem de utile pentru organism și conferă rezultate durabile, sustenabile, pe termen lung.

Corpul omenesc este, în sine, un mecanism complex, cu multiple substraturi și nuanțe, cu nevoi diverse și rezultate variabile. În general, cel mai bine este să testezi mai multe stiluri de sport și antrenamente de intensitate variată, pentru a te asigura că îți folosești eficient musculatura, că activezi toți centrii, că îți îmbunătățești rezistența, flexibilitatea și respirația. Însă, întotdeauna trebuie să mergi cu drag și să faci tipul de antrenament cu care organismul tău funcționează cel mai bine.

Încearcă gratuit un curs și recapătă-ți energia și forța interioară!

Venusao Studio propune un sistem cu totul deosebit în care poți încerca orice lecție pe care studioul o oferă pentru a vedea dacă ți se potrivește. Poți să încerci antrenamente mai lente sau altele mai intense, tocmai pentru a te cunoaște întâi pe tine – minte, suflet și trup – să vezi cu ce rezonezi și abia apoi pentru a face un plan de antrenament personalizat.

Prima ședință este gratuită și este destinată, așadar, cunoașterii tale! Iar dacă îți va plăcea, vei fi primit cu mare drag în comunitatea Venusao Studio ori de câte ori simți nevoia pentru un pic mai mult decât simpla mișcare, pentru depășirea limitelor, a barierelor mentale, pentru desăvârșire personală și spirituală.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa