De ce ai nevoie pentru a fi un bun conducător auto?

de WTA.ro

Este întrebarea pe care milioane de oameni şi-o pun, atunci când îşi doresc să conducă o maşină… În primul rând, vei avea nevoie să fii apt pentru a conduce şi mai apoi să te înscrii la cursurile unei şcoli de şoferi așa cum este și aceasta scoala de soferi https://scoaladesofericatb.ro/scoala-de-soferi-sector-4/.  După finalizarea cursurilor, vei susţine un examen, atât teoretic cât şi practic şi dacă totul este trecut cu brio, vei beneficia de un permis auto.

Pentru mulți învățarea de a conduce a fost o ispravă, în timp ce pentru alții nu a fost atât de dificil, în cele din urmă există mulți factori care influențează, de la vârstă, temperament, instructor și multe altele.

Pentru toți cei care se află în acel moment al vieții lor, îţi lăsăm câteva sfaturi pentru a învăța să gestionezi și să faci această sarcină mai puțin complicată.

Familiarizarea cu mașina

Cunoașterea mașinii care va fi condusă de la cea mai de bază va fi de mare ajutor, deoarece acest lucru îţi va permite să te simți mai în siguranță.

Deși pare evident, studierea modului în care funcționează și pentru ce este fiecare buton său control al mașinii, va face posibilă acționarea într-un mod mai bun în cazul a ceva neașteptat.

Conform informațiilor, șoferul trebuie să înțeleagă pentru ce este fiecare comandă, de la pedale (accelerator, frână și ambreiaj, dacă sunt incluse), prin butoanele de pe volan, tabloul de bord și chiar pictogramele și spoturile informative.

Asigură-te că ai o poziție corectă

Cele mai citite articole

Nu toate mașinile au aceeași dimensiune, la fel ca și noi, este important să căutăm poziția corectă, cea care îţi permite să ai volanul bine luat, să calci pedalele și să vezi fără obstacole ceea ce avem în față, pe lături și oglinzi atât oglinzi retrovizoare, cât și laturi.

O poziție corectă va oferi confort și control atunci când înveţi să conduci, de fapt mulți șoferi experimentați nu folosesc poziția corectă, care, în multe cazuri, generează accidente.

Se spune că înălțimea scaunului ar trebui să fie astfel încât ochii tăi să fie jumătate din înălțimea parbrizului, într-o poziție în care genunchii nu se întind prea mult atunci când pășesc complet pe pedale.

Evita distragerea atenției

Odată ce ai cunoștințele teoretice și poziția corectă, una dintre recomandări este să eviţi distragerile în timp ce conduci.

Trebuie să îţi păstrezi ochii și atenția concentrată pe drum pentru fiecare secundă, deși sună logic și auzi multe despre asta, nu ar trebui să utilizezi telefonul mobil în timp ce conduci; și nici nu este recomandabil să faci alte activități, cum ar fi mâncatul sau băutul.

Poziționează corect volanul

Nu există o singură modalitate de a lua volanul, dar pentru cei care sunt în proces de învățare a conducerii, ideal este să ia volanul într-o poziție de „ora 9 și ora 3” sau „ora 10 și ora 2”, aceasta referindu-se la poziția în sensul acelor de ceasornic.

Este important să ai volanul în mod corespunzător pentru a avea cel mai bun control al direcției și, la rândul său, al mașinii, de asemenea, senzația de confort atunci când iei volanul te va face să te simți în siguranță.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa