De ce airsoft este un sport util atat pentru corp cat si pentru minte?

de WTA.ro

Oamenilor le place sa joace airsoft din diverse motive si de cele mai multe ori nu se gandesc la toate avantajele pe care airsoft le ofera. In realitate, dupa ce sunt cumparate toate accesoriile dintr-un magazin airsoft, beneficiile nu vor intariza sa apara. Acesta este un sport minunat si merita atentie pentru ca aduce avantaje atat pe plan fizic cat si pe plan mental.

Beneficii fizice oferite de Airsoft

Unul dintre cele mai importante beneficii fizice ale jocului de airsoft este chiar pierderea in greutate. In momentul jocului este foarte important ca fiecare participant sa se miste. Nu este suficient sa fie folosite cele mai bune arme airsoft iar jucatorii trebuie sa se asigure si ca au toate resursele fizice necesare pentru ca va fi nevoie sa alerge, sa se miste, sa se tarasca si sa sara, astfel incat sa evite atacul venit din partea celorlalti jucatori. Astfel, efortul depus va duce la pierderea kilogramelor in plus. De asemenea, jucatorii de airsoft isi cresc capacitatea pulmonara, sanatatea inimii si obtin un nivel mai bun de energie. Pe termen lung efectele se vor vedea intr-o stare mai buna de sanatate si intr-un vibe mai bun, pentru ca un creier oxigenat este mereu gata de noi provocari, mai ales cand este sustinut de un organism puternic.

Beneficii mentale oferite de airsoft

Rezistenta crescuta si nivelurile ridicate de energie duc si la o sanatate mentala mai buna. Anxiosii pot urma un program intens de exercitii fizice si vor descoperi beneficii importante pentru sanatatea lor mentala. Mersul si alergarea au dovedit ca aduc beneficii pentru depresivi si chiar pentru cei care au probleme cu anxietatea. 

Cele mai citite articole

Motivul din spatele acestui lucru este faptul ca substantele chimice din organism au tendinta de a se dezechilibra din orice motiv, iar sportul ajuta la depasirea acestei problmee. Combinarea airsoftului cu pregatirea suplimentara acasa sua la sala, va da rezultate si mai bune, dar si airsoft singur este suficient.

In plus, faptul ca jucatorul trebuie sa caute strategii si sa ia cele mai bune decizii este foarte important. Aceste sarcini dezvolta gandirea analitica si strategica, ceea ce se va vedea si ulterior, la locul de munca sau in viata de zi cu zi atunci cand persoana in cauza trebuie sa planifice sau sa elaboreze diverse strategii cu obiective variate.

Beneficiile sociale oferite de Airsoft

Airsoft poate fi jucat atat alaturi de prieteni, cat si cu persoane complet necunoscute, pe terenurile care au locuri de inchiriat. In momentul in care jucatorii necunoscuti interactioneaza, daca le place sa joace impreuna si au o sesiune buna de airsoft vor tine legatura si se vor intalni de mai multe ori sau chiar se vor vedea si in afara terenului. 

Astfel, cei care au mai putini prieteni sau cei care se muta in orasele noi, vor avea ocazia de a descoperi noi oameni si de a se integra mai usor. Exista grupuri de airsoft si comunitati in care jucatorii se pot integra pentru a cunoaste si alte persoane.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa