De ce ar trebui sa se consulte un nutritionist?

de WTA.ro

Deoarece alimentatia ocupa un loc central in viata noastra, iar legatura sa cu sanatatea este bine stabilita, oamenii apeleaza din ce in ce mai des la serviciile nutritionistilor. Dar de ce anume ii consultam? Exista multe motive pentru a consulta un nutritionist Suceava

Poate fi pentru o problema medicala, cum ar fi boala celiaca sau diabetul, alergii alimentare, pentru a stabili meniuri pentru sportivi, pentru a intocmi evaluari dietetice, pentru a facilita trecerea la un alt stil alimentar, cum ar fi vegetarianismul, sau pentru a pierde in greutate. 

Si asta fara a pune la socoteala toti profesionistii care lucreaza in scoli, gradinite, spitale, industria agroalimentara, industria farmaceutica etc.

Cum se desfasoara o intalnire cu un nutritionist? 

Cele mai citite articole

Oricare ar fi motivul pentru care se consulta un nutritionist, prima intalnire, care dureaza in general intre 60 si 90 de minute, va fi intotdeauna dedicata evaluarii starii de sanatate. De exemplu, se va arunca o privire asupra istoricului medical si a medicamentelor prescrise. De asemenea, se va analiza relatia persoanei cu mancarea si asteptarile sale. 

Potrivit nutritionistilor, se intampla destul de des ca persoanele care fac o programare sa-si imagineze ca totul se va rezolva la prima intalnire. Nu este cazul. In timp ce doua sau trei intalniri pot fi suficiente, de exemplu, daca se doresc doar niste sfaturi despre cum sa se optimizeze meniurile, numarul de consultatii ulterioare va depinde de motivul initial al consultatiei. Cea de-a doua intalnire va fi folosita, in general, pentru a elabora un plan de actiune.  Apoi, se va stabili impreuna cu persoana in cauza frecventa vizitelor: o data la doua saptamani, o data pe luna etc.

Un efort de echipa

Fie ca cineva dosreste sa slabeasca, sa devina vegetarian sau sa controleze diabetul, va trebui sa munceasca! Cu siguranta, nutritionistul va face recomandari, va da sfaturi si va ajuta persoana sa ramana motivata. Dar acesta nu poate face munca in locul lor; este un efort de echipa in care trebuie sa ne implicam si sa ne angajam. 

Trebuie mai intai sa fim pregatiti sa ne revizuim poate asteptarile, daca nu sunt realiste, si sa acceptam sa experimentam: alimente noi, schimbari de obiceiuri etc. De asemenea, trebuie sa acceptam ca poate dura ceva timp pana cand vom vedea rezultatele pe care ni le dorim. Acestea fiind spuse, timpul petrecut pentru a imbunatati alimentatia, in orice mod se poate, este timp pe care ni-l luam pentru a ne face bine.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa