De ce dieta de vară poate fi benefică siluetei tale

de WTA.ro

Aspectul fizic contează aproape pentru toți, însă, pe timpul verii, preocuparea este și mai mare, pentru că, în acest sezon, ne expunem corpul la plajă în toată splendoarea lui. Din fericire, alimentația specifică acestui sezon ne ajută să scădem în greutate. Totuși, pentru a avea silueta dorită de la începutul verii, este important să adopți o alimentație echilibrată ceva mai devreme. Așadar, dacă te întrebi de ce să mergi la nutriționist, acesta este un motiv întemeiat. Cum este, însă, posibil ca alimentația de vară să ne ajute să slăbim? Păi, să vedem în ce constă aceasta și cât de benefică este pentru siluetă, și vei primi răspunsul.

În ce constă dieta de vară?

Dieta de vară are la bază, în special, fructe și legume proaspete, de sezon. Pepenele roșu, pepenele galben, căpșunele, roșiile, castraveții, dovleceii, ardeiul gras, lăptucile pot fi găsite ușor în toate piețele și marketurile, pe timp de vară. De aceea, vara mănânci mai multe vegetale decât în sezonul rece. De asemenea, în sezonul cald, multe persoane iau mese mai ușoare (cum ar fi salatele, supele sau carnea de pui la grătar), mai ales seara. Smoothie-urile și iaurturile reci sunt o alegere frecventă pentru micul dejun, plus că, din cauza temperaturilor ridicate, bei mai multă apă, decât de obicei.

Cum te ajută să slăbești?

Deoarece dieta de vară are la bază fructele și legumele proaspete, aportul caloric este mai mic în acest sezon. Kilogramele în plus apar, în general, din cauza surplusului caloric. Excesul de calorii este cauzat de consumul unor cantități mari de mâncare sau al unor alimente foarte dense caloric, așa cum sunt prăjelile, produsele fast-food sau unele mezeluri. Însă, vegetalele conțin mai puține calorii. În timp ce o porție de cartofi prăjiți (200 g) conține în jur de 600 kcal, o porție de 200 g de pepene roșu are 60 kcal.

Având în vedere că și mesele sunt mai ușoare și renunți la alimentele grele din sezonul rece, automat, și aportul caloric este mai mic. Plus că și cantitatea mare de apă băută peste zi prelungește starea de sațietate. Din acest motiv, nu mai consumi alimente atât de des, fiindcă, deseori, starea de sete este confundată cu foamea. De multe ori, corpul cere, de fapt, hidratare, însă este perceput greșit. Pe timpul verii, apare un echilibru între cele două.

Cele mai citite articole

Fructele și legumele au, de asemenea, un conținut mare de apă. Acest lucru justifică, încă o dată, cât de benefică este dieta de vară pentru siluetă.

Mai mult decât atât, pe timpul verii apetitul este inhibat, din cauza temperaturilor ridicate. De asemenea, conform studiilor, mâncatul compulsiv nu se manifestă atât de puternic pe timpul verii.

Sfaturi utile

Nu toată lumea are acest comportament alimentar specific pe timp de vară. Însă, dacă îți dorești să ai silueta mult dorită, trebuie să ai în vedere câteva sfaturi:

  • Bea apă când ți-e sete și renunță la suc! Sucul conține zahăr, deci și calorii. Limonada neîndulcită poate fi o alegere inspirată, dacă vrei să renunți la sucuri.
  • Renunță la prăjeli și alege alte metode de preparare termică. Multă lume optează pentru grătar, vara. Gătitul la aburi, la cuptor sau fierberea sunt alte metode „light” de preparare.
  • Profită de vegetalele disponibile pe piață și consumă, zi de zi, câte o salată sau un smoothie de fructe.
  • Mănâncă variat și respectă orarul zilnic: 3 mese principale și 2 gustări. Acest lucru te ajută să-ți controlezi aportul caloric.

În concluzie, dieta de vară este benefică pentru slăbit, fiindcă are la bază fructe și legume, un consum mai mare de apă și mese mai ușoare. Nu ezita să apelezi la un nutriționist, dacă îți dorești să scazi în greutate într-un mod sănătos.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa