De ce este Heraklion cea mai populară destinație din insula Creta?

de WTA.ro

Zilele libere se apropie cu pași repezi și încă nu te-ai decis în ce zonă nouă și palpitantă să le petreci? Heraklion din Creta, este o stațiune ce găzduiește anual un număr mare de turiști din toate colțurile lumii, oferind frumuseți ale naturii, dar și create de om: de la cetăți medievale, la peisaje naturale, gastronomie locală și viață de noapte plină de aventuri!

Dacă vrei să petreci cele mai frumoase zile ale concediului tău într-o destinație exotică, atunci iată care sunt cele mai îndrăgite obiective turistice din Heraklion!

Orașul vechi Heraklion

Orașul vechi Heraklion este înconjurat de ziduri, străduțe, căsuțe, edificii și monumente ce păstrează vie istoria locului. Heraklion este unul dintre cele mai bine fortificate stațiuni ale Mării Mediterane, reprezentând pragul dintre orașul tradițional și cel contemporan. 

Heraklion este o un oraș pescăresc, care se bazează foarte mult pe activitatea maritimă și a portului. Fiind foarte îndrăgit de turiști, rareori vei avea ocazia să vezi străzile pustii, stațiunea fiind întotdeauna o oază de fericire, distracție, bună voie și tinerețe.

Palatul din Knossos

Palatul din Knossos păstrează între zidurile sale poveștile tuturor celor care i-au călcat pragul de mai bine de 3000 de ani, centrul istoric al Heraklionului fiind întocmai Knossos. Este un sit arheologic foarte bine conservat și atrage anual foarte mulți călători datorită legendelor. În faimosul palat se crede că a fost închis Minotaurul.

La Palatul din Knossos vei descoperi foarte multe artefacte interesante, alături de labirintul Minotaurului, vei vedea camera decorată cu delfini a reginei, povestea arhitectului care a construit edificiul: Dedalus, complexitatea clădirii, varietatea de fresce sau Camera Tronului apărată de paznicii grifoni.

Fortăreața Koules

Cele mai citite articole

Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi când ajungi în Heraklion, în Creta, este Fortăreața Koules. Poate fi observată atât de pe mare, cât și de pe uscat. Face parte din portul Heraklion și datează încă din secolul al XVI-lea. În trecut se depozitau rezervele de mâncare și armament, apoi a devenit închisoare, iar în prezent este un edificiu atractiv pentru călătorii ce vizitează Creta.

Muzeul de Arheologie din Heraklion

Muzeul de Arheologie din Heraklion redă un ansamblu vizual și de poveste a Cretei antice, minoice, în care vei descoperi fresce, monumente, haine tradiționale, bijuterii, arme, figurine, veselă, dar și alte obiecte tradiționale. Este unul dintre cele mai importante muzee din Europa datorită numărului mare de exponate bogate în istoria timpului.

Stațiunea Hersonissos

Stațiunea Hersonissos îți oferă o pauză de relaxare și soare după ce ai vizitat orașul vechi, Palatul Knossos sau Fortăreața Koules. Plaja de aici este renumită datorită nisipului fin, a apei azurii, dar și a palmierilor și a vieții de noapte plină de surprize! Hersonissos găzduiește terase, restaurante și cluburi gata să încânte orice turist!

Cretaquarium Thalassocosmos

Cretaquarium Thalassocosmos este un acvariu de dimensiuni foarte mari care permite tuturor turiștilor să viziteze numeroase specii de pești precum clownfish – celebrul Nemo din filmul Finding Nemo, meduze, rechini, țestoase Caretta, caracatite și alte viețuitoare marine. Acvariul este construit într-o fostă bază militară americană.

Satul Agioi Deka

Satul Agioi Deka este o regiune a Heraklionului care face legătura între zona de nord și cea de sud a orașului. Satul oferă turiștilor situri arheologice impresionante, precum anticul Gothyn, ruinele unei acropole, un teatru deschis și chiar templele Zeului Apollo.

Orașul Heraklion are foarte multe obiective turistice pe care le poți vizita, alături de plaje întinse și temperaturi calde ca să te relaxezi și să te bucuri de fiecare moment al vacanței tale. Rezervă-ți biletele early booking în Creta și pregătește-ți bagajul!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa