De ce le place românilor să joace Video Poker?

de WTA.ro

Pokerul video este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din cazinourile online. O explicație poate fi că românii au rămas cu nostalgia „aparatelor” de odinioară, grafica jocurilor online fiind aproape neschimbată de atunci. Un alt argument solid în favoarea video pokerului este reprezentat de Payout-ul mare, de aproximativ 99%. În același timp, mulți îl joacă și pentru că are un regulament foarte simplu.

Cine vrea să se distreze cu acest joc, nu are decât să se înregistreze pe o platformă online care îl are în ofertă. Înainte de a-și deschide cont, este bine să se documenteze citind recenzii despre respectivul operator de jocuri de noroc. De exemplu, în Slot V Casino review sunt găsite toate tipurile de video poker disponibile. Următorul pas este să se învețe ierarhia cărților, deoarece, la fel ca și pokerul clasic, video pokerul are o asemenea ierarhie.

Diferența este că jucătorul nu își mai compară cărțile cu nimeni. Dacă are în mână o combinație aflată în tabelul de plată (care este la vedere tot timpul, pe jumătate din ecran), atunci câștigul este garantat. Configurația tabelului este diferită, în funcție de tipul de video poker jucate. 

Tabelul de plată pentru Jacks or Better

Sunt plătite în ordine crescătoare următoarele mâini: o pereche (două cărți de aceeași valoare) – de obicei este returnată miza, două perechi (două cărți de o valoare și două de altă valoare), trei bucăți (trei cărți de aceeași valoare), chintă (cinci cărți de valori consecutive), culoare (cinci cărți de aceeași culoare, cu ar fi de treflă, sau de romb), full (trei de-un fel plus o pereche), careu (patru cărți de aceeași valoare), chintă de culoare (cinci cărți cu valori consecutive, de aceeași culoare), chintă roială (chintă de culoare conținând 10, J, Q, K, A) – este cel mai bine plătită.

Cele mai citite articole

Am prezentat tabelul de plată al jocului „Jacks or Better”, care este cel mai popular în rândul pasionaților din România. Atenție, însă: pentru a fi plătită, perechea trebuie se fie de la valeți în sus: JJ, QQ, KK sau AA. Această variantă este recomandată începătorilor, deoarece nu sunt multe variabile care pot interveni și este ușor de calculat probabilitatea ca o anumită carte să fie extrasă din pachetul virtual. 

Jocuri de video poker cu carte Wild

Un alt tip de video poker care este jucat în cazinourile online licențiate de ONJN este Deuces Wild. Cei familiarizați cu sloturile știu că Wild-ul este simbolul care substituie orice altă pictogramă atunci când poate forma o combinație câștigătoare. Având în vedere că „Deuces” înseamnă „doiar”, particularitatea jocului este înțeleasă încă din denumire (Doiari Wild). Doiarul este carte Wild și ajută la obținerea unei mâini aflate în tabelul de plată. De exemplu, dacă jucătorul primește doi de 10 și un 2, atunci se consideră că are „trei de-un fel”, pentru că 2-ul se transformă în 10. Pentru că există această posibilitate, în jocul „Deuces Wild” nu se mai plătește o pereche (este mult mai ușor de obținut), dar apar alte combinații de plată, precum „5 de-un fel”, „4 doiari” sau „chintă roială spartă” (chintă formată cu ajutorul unui doiar).

Pe același principiu este construit și „Joker Poker”, numai că rolul simbolului Wild este „interpretat” de un o carte pe care este desenat în Joker și care este adăugată la cele 52 de cărți ale pachetului clasic. Doiarii nu se mai pot transforma în acest joc, dar în tabelul de plată rămân combinațiile „5 de-un fel” sau „chintă roială spartă”.

Video pokerul este foarte distractiv și, în același timp, ține jucătorul în suspans. Ar trebui să îl încercați, ca să înțelegeți cel mai bine de ce le place și altora să îl joace.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa