De ce lumea optează pentru piese din dezmembrări faţă de piese noi?

de WTA.ro

Dacă ai o maşină care a ieşit din garanţie, indiferent de vechime, clasă sau numărul de kilometri rulaţi, reparaţiile sunt în responsabilitatea ta. În cazul unui eveniment rutier sau pur şi simplu din cauza uzurii vei fi nevoit să înlocuieşti anumite componente şi trebuie să iei o decizie cu privire la achiziţia lor. Pe lângă opţiunea cumpărării de piese auto din magazine, un mare număr de proprietari decid să analizeze oferta existentă în parcurile de dezmembrări. Iată de ce.

Preţul

Preţul rămâne principalul criteriu de cumpărare în cele mai multe domenii. Şi nu vorbim doar de costuri ieftine, ci de un raport corect între preţ şi calitate. Din acest punct de vedere, dezmembrările auto îţi oferă prilejul unei economii considerabile. Dacă o maşină a ajuns să fie dezmembrată din cu totul alte motive decât partea de care eşti tu interesat, atunci poţi achiziţiona componentele la un preţ chiar şi cu cincizeci la sută mai mic faţă de magazinele de profil. De cele mai multe ori, în costul unei piese auto cumpărate din magazin se regăsesc procente care nu au nicio legătură cu obiectul în sine: brandul producătorului sau al magazinului, chiria şi cheltuielile cu angajaţii etc. Achiziţia din dezmembrări te ajută să te apropii mai mult de valoarea în sine a piesei de la producător, fără adaosurile uneori exagerate ale dealerilor.

Calitatea

Când vine vorba de reparaţia maşinii, trebuie tratat fiecare caz în parte. Există anumite piese care ţin de siguranţa şoferului, a pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, pentru care este important să ai o garanţie a calităţii. Elementele sistemelor de frânare, direcţie sau ambreiaj au un cost mare de manoperă indiferent de sursa de provenienţă a pieselor. Însă există componente pentru care chiar merită să verifici oferta din dezmembrări. Ai putea găsi chiar piese originale, de calitate net superioară, la un preţ foarte avantajos.

Compatibilitatea

Cele mai citite articole

Dacă nu cumperi piese originale, de la producător, evident la un cost pe măsură, există de foarte multe ori riscul unei nepotriviri, mai ales în cazul produselor after market. În schimb, atunci când ai în faţă aceeaşi marcă de maşină, acelaşi model şi aceeaşi motorizare, şansele să nu se potrivească perfect sunt minime. Acest criteriu este foarte important când vine vorba de elemente de caroserie, geamuri sau design, pentru care orice nepotrivire nu provoacă doar disconfort estetic, ci chiar probleme mai mari cum ar fi pătrunderea apei în habitaclu. La fel de dificilă este şi nepotrivirea în cazul elementelor de mecanică, deoarece întârzie reparaţia şi te constrânge la cheltuieli suplimentare.  

Accesibilitatea

Conceptul de dezmembrări nu mai este limitat doar la parcurile de maşini. Evoluţia acestui segment de piaţă a dus la dezvoltarea unui concept de comerţ electronic cu piese auto din dezmembrări, încât poţi comanda online după anumite criterii de căutare în România, în Germania sau în alte ţări europene. Pentru transportul extern poţi avea mai mult timp de aşteptat, însă calitatea unor piese care au rulat în condiţiile de infrastructură din occident merită acest efort. În schimb, dacă ai la îndemână un parc fizic în apropierea locuinţei, reparaţia maşinii tale poate fi grăbită considerabil, având în vedere că te poţi întoarce acasă cu piesa dorită în aceeaşi zi, spre deosebire de magazinele de profit care îţi cer să aştepţi aprovizionarea de la furnizor.

Piesele auto din dezmembrări reprezintă o alternativă demnă de luat în calcul când vine vorba de întreţinerea şi reparaţiile maşinii tale. Dacă urmăreşti cu atenţie această piaţă, poţi avea acces la componente aflate în stare foarte bună de funcţionare, unele chiar originale, la preţuri extrem de avantajoase.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa