De ce marea este benefică pentru sănătatea copilului vostru

de WTA.ro

După un an complicat, în care distanțarea socială ne-a dat planurile de vacanță peste cap, cu toții sperăm ca 2021 să reprezinte întoarcerea la normalitate. Ne este dor de concedii alături de prieteni, de excursii la munte și zile însorite la malul mării alături de familie.

Dincolo de distracție, vacanțele la mare se dovedesc a fi, conform medicilor, extrem de sănătoase și benefice pentru copii.Iată 4 motive pentru a vă lua copiii și a merge vara aceasta în vacanță pe plajă la mare.

1. Activitățile la plajă eliberează endorfine.

Când ești activ corpul tău eliberează endorfine, motiv pentru care te simți atât de bine după ce faci sport. Ei bine, mișcarea pe nisip sau în apă reprezintă un antrenament și mai intens, deoarece este mult mai greu să mergi pe nisip decât pe alte suprafețe – și, desigur, apa oferă rezistență.

Așadar, luați cu voi câteva jocuri distractive pe care copiii le pot juca la plajă sau aduceți mai multe găleți pentru a-i impulsiona pe cei mici să facă curse de la apă la șezlong. Puteți lua chiar și o minge de fotbal, volei sau câteva palete de ping pong. Indiferent de ce decideți, asigurați-vă că este un joc sau un sport care să pună în mișcare sângele copiilor.

2. Aerul salin fortifică sistemul imunitar 

Un studiu făcut de către cercetătorii de la Universitatea din California a dovedit că aerul salin conține o serie de electroni liberi, care neutralizează efectul radicalilor liberi asupra organismului. Ionii negativi inhalați pot ucide bacteriile, ajutând sistemul imunitar să facă față problemelor de sănătate ce pot apărea.

Cele mai citite articole

Așa că, pentru ca copilul tău să aibă un sistem imunitar puternic, ia deja în calcul să studiezi din timp oferte cazare Mamaia, pentru a vă programa concediul în vara aceasta.

3. Statul la soare asigură o stare de bine

Căldura emanată de soare are un impact imediat asupra sistemului endocrin. Acesta secretăîn consecință endorfine, care ne fac să ne simțim extrem de bine, combătând stresul și emoțiile negative.

4. Marea are efecte calmante.

Marea liniștește pe toată lumea și, dacă copiii tăi au avut o perioadă solicitantă la școală, cu multe teme și activități, o vacanță pe litoral poate avea efecte deosebite.

      Potrivit cercetărilor, „spațiul albastru”, cum ar fi mările, oceanele, lacurile și râurile, are de fapt efecte pozitive mai mari asupra oamenilor decât „spațiul verde”, cum ar fi parcurile și dealurile. Într-un alt studiu mai recent, o echipă de cercetători din Noua Zeelandă și SUA a constatat că persoanele care trăiesc având vedere la apă au un nivel mai scăzut de stres.

Mai precis, într-un studiu din 2011, cercetătorii de la Universitatea Washington și UC Irvine au descoperit că excursiile la mare reduc de fapt stresul, cresc creativitatea și elimină sentimentele de depresie și anxietate. Cercetările au descoperit că excursiile pe plajă sunt în general benefice pentru sănătatea psihologică.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa