De ce merita sa participi la o licitatie imobiliara

de WTA.ro

Licitatiile sunt o modalitate excelenta de a evita procedurile de cumparare indelungate si incerte, dar fiti atenti: de indata ce ati castigat licitatia, trebuie sa platiti.

De ce sa cumparati o proprietate la licitatie?

Licitatiile sunt excelente pentru persoanele care cauta proprietati neobisnuite pe care agentii imobiliari nu ar sti sa le vanda. Si, daca nu exista prea multe persoane care au depistat potentialul casei scoase la licitatie, ati putea face o afacere buna.

         Dar licitatiile nu sunt doar pentru expertii cu cunostinte in domeniu. In ultimul deceniu au devenit din ce in ce mai populare printre cumparatorii care doresc sa evite procesul greoi al tranzactiilor imobiliare. La o licitatie, vanzarea este incheiata de indata ce oferta dumneavoastra a fost acceptata ca fiind cea mai mare, si nu exista riscul ca afacerea sa cada in ceasul al doisprezecelea.

         De asemenea, nu exista riscul sa fiti dusi cu vorba de vreun agent imobiliar care va ascunde anumite amanunte legate de locuinta pe care vreti sa o cumparati.

         Daca va temeti ca o licitatie imobiliara va solicita prea mult timp, va inselati. Puteti opta pentru o licitatie online pe Imopont.

Mai multe optiuni

Daca vreti sa cumparati o casa care se diferentiaza de ceea ce se afla pe piata, o licitatie imobiliara este locul potrivit. Nu conteaza ce tip de locuinta cautati, in ce zona sau la ce pret, la o licitatie imobiliara veti putea gasi orice tip de proprietate, asa ca aici veti avea parte de mult mai multe optiuni.

Cele mai citite articole

Rapid si simplu

Chiar daca pentru o persoana care participa pentru prima data la o licitatie lucrurile ar putea parea complicate, in realitate este vorba despre cea mai simpla si rapida metoda de cumparare a unei locuinte.

O licitatie are un pret de pornire si o anumita data la care este stabilita vanzarea, astfel incat sa stiti cand aveti sansa sa cumparati proprietatea si stiti ca o puteti cumpara in acea zi pentru a evita orice negocieri complicate. In cazul unei licitatii online este prezentata data la care expira anuntul.

Transparenta

Licitatiile sunt una dintre cele mai transparente metode de cumparare a unei case. Nu exista surprize ascunse – cunoasteti in avans termenii si data platii, stiti ca licitati neconditionat, stiti cati contracandidati aveti si cat sunt dispusi sa liciteze.

Siguranta ca nu platiti peste pretul pietei

Spre deosebire de alte metode de cumparare a unei case, licitatiile va ofera asigurarea ca ati platit pretul corect. Mai mult decat atat, daca o casa nu si-a gasit cumparator la prima strigare, aceasta va fi scoasa la o noua licitatie la un pret si mai mic.

In cazul proprietatilor executate silit care sunt scoase la licitatie, bancile sunt interesate sa isi recupereze rapid banii oferiti celor care nu si-au mai putut plati creditele ipotecare. Astfel, de obicei, pretul locuintei scoase la licitatie va fi mai mic.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa