De ce merită să vizitezi Egiptul măcar o dată în viață?

de WTA.ro

Țară a diversității, Egiptul este o destinație excelentă atât pentru turiștii fascinați de cultură, povești și de o istorie de mii de ani, cât și pentru aceia care își doresc o vacanță plină de relaxare sau, dimpotrivă, pentru cei dornici de aventuri acvatice.

Indiferent de categoria în care te încadrezi, sfatul nostru este să adaugi Egiptul pe lista destinațiilor turistice de vizitat măcar o dată în viață. Iată doar câteva motive pentru care să incluzi Egiptul în rândul acestor țări:

Piramidele din Giza, una dintre cele șapte minuni ale lumii

Cairo, capitala Egiptului, găzduiește numeroase obiective istorice, însă, cu siguranță, cel mai spectaculos este reprezentat de Piramidele din Giza, una dintre cele șapte minuni ale lumii și singura care mai poate fi vizitată în zilele noastre. 

Dacă te pasionează istoria, iar călătoriile sunt, pentru tine, o oportunitate excelentă de a descoperi cât mai multe lucruri din tainele lumii, atunci este musai să bifezi și Piramidele din Giza pe lista obiectivelor turistice.

Mai mult decât atât, există și alte obiective turistice în Cairo, Egipt, pline de semnificații și povești despre una dintre cele mai vechi civilizații ale lumii. Printre cele mai apreciate se numără Muzeul Egiptean. 

Soma Bay, unul dintre cele mai surprinzătoare terenuri de golf din lume

Vreme caldă, plaje feerice de unde poți admira munții din deșert, în timp ce îți planifici, de pe șezlong, următoarea experiență acvatică – așa ar putea fi descrisă, pe scurt, Soma Bay, stațiune renumită în rândul turiștilor aflați în căutarea unor vacanțe pline de răsfăț și relaxare… și nu numai!

Cele mai citite articole

Soma Bay găzduiește unul dintre cele mai importante terenuri de golf din lume, precum și un centru SPA care oferă servicii premium, Les Thermes Marins des Cascades. 

În plus, stațiunea este cunoscută și pentru multitudinea de activități acvatice, îndrăgite mai ales de turiștii dornici de aventuri: surfingul și knitsurfingul sunt două dintre activitățile populare în Soma Bay.

Parcul Național Ras Mohammed, unul dintre cele mai impresionante situri de scufundări din lume

Egiptul este o destinație turistică grozavă și pentru fanii snorkelingului: în Sharm el Sheikh se află Parcul Național Ras Mohammed, una dintre cele mai frumoase zone de scufundări din Marea Roșie, situată în extremitatea sudică a Peninsulei Sinai. 

Mai mult, stațiunea Sharm el Sheikh este, la fel ca Soma Bay, o destinație recomandată și pentru turiștii care vor să se bucure de un sejur relaxant, de plaje cu nisip fin, de temperaturi de vară și de condiții hoteliere excelente, care pot întrece până și așteptările celor mai exigenți dintre noi.

Dacă, pe lângă plajele feerice, condițiile premium de cazare, activitățile acvatice inedite și semnificațiile istorice și culturale ale Egiptului, mai ai nevoie și de alte motive pentru care să adaugi Perla Africii pe lista destinațiilor de vizitat cel puțin o dată în viață, rândurile următoare o vor face mai mult ca sigur:

  • templele – o oază de spiritualitate: Egiptul găzduiește numeroase moschei și temple, printre cele mai cunoscute și vizitate anual aflându-se și Templul din Luxor;
  • plimbările cu cămilele în deșert;
  • bazarul Khan el-Khalili – un adevărat paradis pentru turiștii care dedică, în fiecare călătorie, cel puțin o zi shoppingului. 

Așadar, Egiptul este o țară care satisface (și chiar depășește!) atât așteptările turiștilor pasionați de istoria și cultura destinațiilor vizitate, cât și așteptările celor pentru care vacanțele sunt un prilej de relaxare totală sau de aventuri acvatice de neratat. 

În plus, dacă tu și membrii familiei tale aveți așteptări destul de diferite de la o vacanță, atunci Egiptul s-ar putea să fie destinația perfectă pentru voi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa