De ce sa achizitionezi elemente si piese de caroserie noi si nu second hand din dezmembrari?

de WTA.ro

Atunci cand conducatorii auto se lovesc de necesitatea de a investi intr-un element de caroserie, se confrunta cu doua variante: fie achizitioneaza elemente de caroserie noi, fie la mana a doua, din parcuri de dezmembrari auto. Elementele de caroserie noi vor fi, cu siguranta, mai bune si vor avea o perioada de viata mai lunga in comparatie cu elementele second hand, din dezmembrari.

Fiind cele mai vizibie piese ale masinii, elementele de caroserie trebuie alese cu multa grija, deoarece ele compun si imbraca, practic, masina. Magazinul online Secco Center le ofera clientilor posibilitatea de a investi in piese si elemente de caroserie noi.

Topul celor mai cautate elemente de caroserie

Componentele unei caroserii se deterioreaza, in cele mai multe cazuri, ca urmare a producerii unor accidente auto, dar si ca urmare a greselilor sau a manipularii eronate a elementelor acestora. Din pacate, pe soselele din Romania, numarul accidentelor este in continua crestere. Din cauza acestui fapt, elemente precum barele de protectie din fata si din spate, aripile, usile, chiar si capota sau haylonul sunt cele mai cautate elemente de caroserie.

Din fericire, exista magazine specializate in vanzarea de elemente de caroserie noi, insa conducatorii auto prefera sa faca o „economie” si sa opteze pentru elemente de caroserie second hand, de la firmele de dezmembrari.

Cele mai citite articole

Avantajul economic al pieselor noi este incontestabil pentru ca, desi sunt mai scumpe la achizitionare, acestea se potrivesc perfect cu marca si cu model de masina si, in plus, au o durata de viata mai lunga, deci vor fi utilizate mai mult timp. Asadar, in viziunea conducatorilor auto, fapul ca investesc o suma mai mare pentru a repara sau a inlocui un element de caroserie este un lucru bun, deoarece se asigura, in acest fel, ca lucrarea este garantata pe o perioada indelungata.

Piese de caroserie cautate ocazional, normal sau foarte cautate

In cadrul categoriei pieselor de caroserie auto cautate ocazional intra, in primul rand, eleronul, tragerul si pavilionul, precum si trapa, carenajul si aripa inferioara. Cu toate ca aripa inferioara ar trebui sa fie foarte des cautata, in cadrul firmelor de dezmembrari auto este una dintre piesele cele mai putin achizitionate, deoarece este posibil sa fi suferit spargeri, coroziuni sau uzura accentuata.

In cadrul categoriei pieselor de caroserie auto cautate destul de des intra capota, care este foarte predispusa la deteriorare in momentul accidentelor, dar si aripile. Aripile masinii sunt foarte des cautate, iar aceste componente de caroserie nici nu costa foarte mult. In alta ordine de idei, oamenii cauta in aceeasi masura si haylonul, care se defecteaza cel mai adesea din cauza franarii bruste in fata altor participanti la trafic, care nu pastreaza distanta.

Usile masinii reprezinta elemente de caroserie foarte cautate, deoarece sunt supuse nu numai indoirii in urma accidentelor, ci si ruginii, coroziunii si altor tipuri de defectiuni. Cele mai cautate piese de caroserie sunt manerele, incuietorile, dar si bara de protectie. Magazinul online Secco Center ofera clientilor livrare gratuita la comenzi de peste 1000 de lei si garantie extinsa pentru toate produsele.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa