De ce să alegi un abonament de internet şi cum iei cea mai bună decizie pentru tine şi familia ta?

de WTA.ro

Pentru că secolul XXI este secolul vitezei, în care internetul este unul din principalele instrumente din viaţa personală şi profesională a oamenilor de toate vârstele şi categoriile sociale, este foarte important ca oamenii să găsească un abonament internet potrivit. 

Internetul este foarte important pentru elevii care învăţa de acasă, pentru angajaţii care lucrează remote, pentru antreprenorii care au o afacere în mediul online, pentru bunicii şi părinţii care doresc să ţină legătura cu copiii şi nepoţii plecaţi în străinătate, pentru gameri, pentru oamenii obişnuiţi care citesc ştirile în mediul online, se uită la filme sau postează pe reţele de socializare. Fără internet de mare viteză, oamenii nu pot funcţiona corect în ziua de azi, pe niciun plan, de aceea este important de găsit un abonament de internet la un preţ bun şi cu o viteză mare.

Cum alegi cel mai bun abonament de internet?

Cele mai citite articole

Cel mai bun abonament de internet se alege cu multă grijă, se alege în cunoştinţă de cauză, astfel încât utilizatorii să nu plătească un serviciu de care nu au nevoie sau pe care nu îl pot folosi la capacitatea lui di diverse motive. Spre exemplu, este inutil de achiziţionat un abonament de mare viteză dacă în casă sau la locul de muncă nu există dispozitive de tip computere, laptopuri sau tablete gata să facă faţă unei asemenea rate de transfer. Este vorba despre viteza de download, ce nu poate fi pe deplin garantată din cauza multitudinii de factori ce o influențează, dar şi despre viteza de upload. 

De asemenea, este vorba şi despre tipul de internet pentru care clienţii optează, care poate fi:

  • prin fir. Internetul prin fir poate avea diferite viteze, poate folosi diferite tipuri de tehnologie a transmiterii de date;
  • FTTH – o tehnologie fiber to the home ce oferă cea mai mare viteză de download posibilă de până la 940 Mbps;
  • FTTB –  tehnologia modernă ce oferă întregii familii o viteză de download de până la 100 Mbps şi o stabilitate garantată de distanţă mică de la Hub-ul din bloc la routerul din dormitor;
  • VDSL – internet perfect pentru situaţiile în care fibră optică nu este fezabilă, cu o viteză de download de până la 100 Mbps;
  • ADSL – cu o viteză de până la 20 Mbps pentru a viziona lejer conţinut online;
  • Internet la priză – cel mai bun prieten al abonaţilor, fiind special prin puterea de acoperire şi mobilitate, reprezentând alegerea optimă pentru familiile care nu pot sau nu vor să tragă fire în toată casa. 

Indiferent de tipul de abonament la internet pentru care optează clienţii, este important să fie de bună calitate, internetul să fie rapid, cu o super viteza de download şi upload şi clienţii să beneficieze de instalare gratuită, de router wireless şi mai ales de servicii de bună calitate asigurate de angajaţi competenţi şi cu calificare în acest domeniu. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa