De ce sa folosesti piese de schimb agricole originale pentru utilajele tale agricole?

de WTA.ro

Daca respecti intretinerea zilnica, si reviziile recomandate de producator la toate tipurile de utilaje agricole, constati ca problemele de avarie sau defectiune nu sunt prea numeroase. In ciuda acestui fapt, este rar sa nu fie nevoie sa cumperi noi piese de schimb agricole pe toata durata de viata a oricarui tip de masina agricola, fie ca este vorba de piese adaptabile pentru tractorul tau sau pentru echipamentele de irigare pentru campurile sau orice alte utilaje agricole moderne. 

Cand fermierii ajung in magazine specializate in piese de schimb pentru utilaje agricole, unii se intreaba daca ar trebui sa aleaga piese originale sau echivalente, adaptabile la echipamentele lor, dar din concurenta?

Pentru a clarifica si a preciza de ce si cand sa folosesti piese de schimb utilaje agricole originale, trebuie mai intai sa explicam ce este o piesa de schimb originala. 

Ce este o piesa de schimb agricola originala?

O piesa de schimb originala este una care este promovata de marca masinii tale agricole si care atesta ca a fost construita si produsa conform standardelor sale de fabricatie, pentru a putea functiona corect cu utilajele sale agricole. 

Bineinteles, asta nu inseamna ca piesa de schimb originala este fabricata chiar de marca, poate fi un subcontractant care o produce la cererea sa, urmand specificatiile marcii de utilaje agricole. Piesa rezultata din aceasta colaborare va fi in mod normal certificata de producatorul masinii.

Cele mai citite articole

Cand folosesti piese de schimb originale, producatorul garanteaza ca acestea sunt potrivite pentru utilajul tau agricol si ca problemele cu acestea nu vor fi frecvente. 

Ce este o piesa de schimb certificata?

Piesele de schimb de la concurenta, generice, care deci nu sunt originale, sunt piese fabricate de alte marci care certifica ca au proiectat produsul conform standardelor de calitate ale companiei originale. Adica te asigura ca sunt la fel de valide sau mai mult decat originalele. Acesta poate fi sau nu cazul, dar mai jos iti explicam ce tip de inlocuire ar trebui sa alegi.

Uneori piesa de schimb generica certificata poate fi chiar mai buna decat cea originala, dar pretul poate fi si mai mare. Alteori, din experienta, stii ca anumite piese de schimb certificate nu pot concura cu originalele. 

Ce tip de piese de schimb ar trebui sa alegi pentru utilajele tale agricole?

In functie de tipul piesei si de marca utilajelor tale agricole, profesionistii iti vor spune ce sa alegi. Este imposibil sa enumeri miile de masini disponibile si tipurile de piese de schimb. Mecanicul tau de incredere iti va spune ce tip de inlocuitor ar trebui sa alegi.

In cele mai multe cazuri, piesa de schimb originala va fi ideala, deoarece nu este un sector atat de „globalizat”, deoarece sectorul autoturismelor si piesele de schimb de la concurenti nu sunt abundente. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa