De ce să oferi coroane funerare la decesul unei persoane apropiate?

de WTA.ro

De ce să oferi coroane funerare la decesul unei persoane apropiate?

Tragica dispariție a unei persoane dragi, în special a unei femei importante din viața noastră, este încărcată de foarte multă durere și emoții ce nu pot fi descrise în cuvinte. Unii învățați ai lumii spun că femeile reprezintă stâlpul Universului, fiind capabile să trezească la viață sufletul oricărui bărbat. Femeile sunt sensibile, pline de candoare, au răbdare și putere nemărginită. 

Suntem născuți de o femeie, suntem crescuți, supravegheați și conduși de femei, dar totodată sunt și singurele capabile să ne înfrumusețeze viața. Când o femeie importantă dispare din lumea celor vii, golul care ne rămâne în suflet este infinit mai mare.

Trecerea în neființă a unei femei este cu atât mai tragică, cu cât persoana respectivă însemna ceva extrem de important pentru noi. Este acel moment în care vorbele nu au aceeași însemnătate ca faptele. Totodată, este momentul în care căutăm orice modalitate de a ne transmite sentimentele de dragoste, afecțiune și apreciere și căutăm cele mai elegante coroane funerare de la Maison d’Or pentru a ne exprima regretul.

De regulă, coroanele funerare sunt create din flori naturale, împletite pe crenguțe de brad. Astfel se marchează granița dintre efemer și etern, ca un omagiu elegant și plin de valoare pentru persoana decedată și familia acesteia.

De ce este indicat este oferi o coroană funerară?

Cele mai citite articole

Coroana funerară este cea mai folosită modalitate de a omagia parcursul efemer al unei persoane. Un astfel de gest exprimă o multitudine de stări, unele dintre ele chiar contradictorii, pe care nu suntem capabili să le exprimăm în cuvinte. Cele mai multe dintre sentimente sunt respect, apreciere, dragoste, dor, un ultim adio. 

În secolul XX oamenii obișnuiau să împodobească puieți de brazi pentru persoana decedată, pe care tinerii satului îl purtau până la locul de veci, în semn de respect. Cu trecerea timpului, au apărut coroanele funerare, care erau oferite în special eroilor. Apoi, acest obicei a început să fie respectat de tot mai mulți oameni de rând, devenind astăzi un element de nelipsit la niciun eveniment funerar.

Ce flori sunt potrivite în cazul coroanelor funerare pentru femei?

De regulă, atunci când dai comandă de o coroană funerară, specialiștii de la florărie online sau fizică îți fac și diverse propuneri. În cazul în care persoana decedată este de sex feminin, florile de mai jos sunt potrivite:

  • Orhideea – este o floare care se potrivește atunci când persoana decedată ne-a fost dragă sau apropiată. Orhideea este un simbol al speranței, sensibilității și eleganței.
  • Crinii imperiali albi – sunt o bună metodă de a întruchipa toate calitățile pe care o femeie le. Totodată, aceștia simbolizează regalitatea, frumusețea și măreția.
  • Trandafirii – se folosesc cu precădere trandafiri albi, roz sau roșii, ce pot fi considerați o dovadă de iubire, apreciere și dor.
  • Crizantemele și garoafele – sunt un simbol de sensibilitate și simplitate, fiind o variantă potrivită în cazul în care persoana decedată a fost tânără.

În cazul coroanelor funerare pentru femei se folosesc mai multe tipuri de flori, de culori diferite, astfel încât să poată fi exprimate multitudinea de sentimente pe care le-am avut față de aceasta. Cel mai des folosite nuanțe sunt roșul, albul și culoarea roz, datorită faptului că transmit sentimente de dragoste, regret și sensibilitate. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa