De ce să optezi pentru un aparat dentar chiar și la vârste înaintate?

de WTA.ro

În ultimii ani, tot mai multe persoane au ales să poarte aparat dentar chiar și la vârste considerate înainte de către unii oameni. Nu mai este deloc ciudat să vezi persoane la 30, 40 de ani care poartă aparat dentar și se bucură de zâmbetul lor. Chiar și astăzi se perpetuează mitul despre eficiența aparatelor dentare doar la copii sau adolescenți. Oricine poate purta un aparat dentar metalic cu succes și se poate bucura de un zâmbet frumos, la orice vârstă. În continuare, îți vom prezenta câteva dintre motivele pentru care să optezi pentru un aparat dentar, indiferent de vârsta ta! 

  1. Nu există limita de vârstă pentru un zâmbet frumos

Foarte multe persoane consideră că aparatul dentar poate fi purtat doar în copilărie sau adolescență, ceea ce este total greșit. Dinții pot fi îndreptați oricând, dovadă că sunt pacienți la 40, 50 de ani care au ales să facă această schimbare. Dacă îți dorești să ai dinții frumoși, aliniați și să scapi de anumite neplăceri, atunci mergi cât mai curând la un consult pentru a afla care este cea mai bună opțiune de tratament în cazul tău. 

2. Sănătatea este pe primul loc

Mai important decât factorul estetic, trebuie să menționăm sănătatea danturii ca rezultat al purtării aparatului dentar. Dinții înghesuiți, rotiți și mușcătura incorectă provoacă o mulțime de probleme de sănătate și neplăceri, așa că nu mai amâna momentul în care ajungi la medic. Niciodată nu este prea târziu pentru a te ocupa de sănătatea ta și a danturii. 

3. Implanturile și coroanele vor rezista mai mult

Cele mai citite articole

Chiar dacă ai lucrări dentare de tipul implanturi și coroane pe dinți naturali, nu înseamnă că nu poți purta aparat. Din contră: chiar este indicat să rezolvi și problemele cu dinții înghesuiți, pentru a prelungi durata de viața a lucrărilor dentare. Lucrările plasate pe dinți incorect aliniați nu vor rezista prea mult, deoarece este o presiune suplimentară și nici nu pot fi igienizați corect, ceea ce duce la inflamarea gingiei și poate chiar la parodontoză (mai ales dacă ne referim la coroane dentare montate pe dinți naturali). 

4. Vei putea să îți întreții dinții mai ușor

Când dinții sunt drepți, vei putea să îi cureți mai ușor, nu vei mai avea probleme când vei folosi ața dentară și de asemenea vei observa că nici gingiile nu vor mai fi sensibile sau inflamate. În plus, vei rări igienizările profesionale. În cazul pacienților cu dinți înghesuiți, adesea este nevoie de mai multe detartraje pe an decât la pacienții cu dinți aliniați corect. 

5. Economisești bani 

Trebuie să abordăm și subiectul banilor, mai exact faptul că vei economisi sume importante. Dacă tratezi dinții înghesuiți, vei scăpa de pericolul formării cariilor, de posibilitatea instalării parodontozei și de multe altele. Pe scurt, nu va mai trebui să te gândești că vei plăti mulți bani pentru tratamente pe care le poți evita. 

Dacă te-am convins că aparatul dentar este ideal la orice vârstă, te încurajăm să îți programezi cât mai curând o consultație la Smile Ambassador. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa