De noaptea minții cum vor liberalii să pună lupul paznic la oi

de WTA.ro

Fostul ministru Dănuț Andrușcă atrage atenția ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri că secretarul de stat al ministerului, Niculae Havrileț, s-ar putea afla în confict de interese dacă ar ocupa și funcția propusă în Consiliul de Supraveghere al OMV-Petrom.

Domnule Ministru, am remarcat că propunerea dumneavoastră pentru Consiliul de Supraveghere al OMV-PETROM este actualul secretar de stat al ministerului, Niculae Havrileț. Aţi luat în considerare faptul că domnia sa ar putea intra în conflict de interese, deţinând funcţia de secretar de stat, dar şi cea de membru în Consiliul de Supraveghere? a întrebat deputatul PSD, Dănuț Andrușcă la audieriea ministrului Economiei Virgil Popescu.

Ar fi interesant ca în urma întrebării lui Dănuț Andrușcă să se autosesizeze instituțiile de forță ale statului legat de modul în care liberalii vor să pună lupul paznic la oi. Este ceva de noaptea minții ce încearcă acești liberali să facă. Nu e ”noaptea ca hoții”, ci în miezul zilei și de față cu toată presa.

Cele mai citite articole

Mai pe înțelesul tuturor. Acest domn Niculae Havrileț este secretar de stat la Ministerul Economiei și este obligat de lege (cod conduită) să apere interesele statului. În situația în care va fi numit și membru în Consiliul de Supraveghere al OMV-PETROM (companie cu capital majoritar privat), el va fi obligat să apere interesele companiei OMV, nu ale statului. Deci la Guvern domnul Havrileț va fi plătit să apere interesele statului în relația cu OMV și la OMV să apere interesele OMV în relația cu statul. Nu e de noaptea minții?

În adresele oficiale ele OMV (vezi mai jos) scrie clar că ”membri organelor de administrare ale societății trebuie să acționeze în interesul societății” iar în legile care reglementează funcționarea Guvernului se spune că secretarii de stat trebuie să acționeze în interesul statului.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole