De unde să pornesc dacă vreau un tuning auto?

de WTA.ro

De unde să pornesc dacă vreau un tuning auto?

Iată o întrebare pe care și-o pun mulți șoferi după ce intră în posesia mașinii mult visate. Cel mai indicat ar fi să apelezi la un brand autohton cu notorietate în branșă, precum TuningRo, dacă vrei ca să ai parte de un tuning auto cu adevărat special.

În materie de tuning auto există câțiva pași importanți pe care ar trebui să îi urmezi:

1. Decide ce vrei să obții la final. Așa cum o amenajarea unei case se face după elaborarea unui plan detaliat, tot așa este bine ca să stabilești din start care sunt obiectivele tale în materie de tuning auto. Mai exact ce tip de performanță sau ce aspect interior/exterior te interesează cel mai mult. Mai multă putere, manevrabilitate sau mai mult stil? Există soluții pentru oricare dintre aceste obiective.

2. Cercetează opțiunile disponibile în funcție de bugetul de care dispui. Fă o căutare online după produsele și serviciile de tuning disponibile pentru a afla care sunt cele mai bune opțiuni pentru mașina pe care o ai.

3. Colaborează cu un profesionist. Un mecanic sau un specialist în tuning auto te poate ajuta să găsești cele mai bune opțiuni de accesorii auto în așa fel încât să ai garanția că toate modificările vor fi realizate corect și respectând legislația în vigoare.

4. Obține autorizațiile necesare. Când vorbim de tuning auto se întâmplă uneori ca pentru anumite modificările pe care vrei ca să le faci la mașină să fie necesare anumite autorizații sau înregistrări speciale. Asigură-te că ai toate autorizațiile necesare înainte de a începe procesul de tuning propriu-zis.

Cele mai citite articole

5. Costul proiectului de tuning. Calculează la cât ar trebui să se ridice bugetul pentru proiectul tău de accesorizare auto asigură-te că ai suficiente fonduri disponibile pentru a-l finaliza. Specialiștii auto recomandă ca să ai în plus și o rezervă de circa 20%, deoarece s-ar putea ca pe parcurs să îți vină și alte idei de personalizare a mașinii.

Aceștia sunt pașii cei mai importanți pe care ar trebui să îi urmezi dacă vrei ca să îți personalizezi mașina. Este important să fii precaut și să te asiguri că toate modificările sunt realizate în siguranță și în conformitate cu regulile și regulamentele în vigoare în România.

După cum vezi nu e deloc simplu să îți personalizezi mașina, de aceea este bine să apelezi la consultanță de specialitate, pentru a te putea descurca mai ușor și ca proiectul tău tehnico-creativ să fie unul încununat cu succes.

Printre cele mai importante accesorii auto care te ajută să îți personalizezi mașina se pot enumera:

 • jante din aliaj sau oțel;
 • spoiler sau aripi spate;
 • kit de caroserie;
 • faruri LED sau xenon;
 • sistem audio upgrade;
 • troliu electric sau acționat manual;
 • scut motor sau bară anti-răsturnare;
 • sistem de navigare GPS;
 • sistem de monitorizare a presiunii în pneuri;
 • protecție pentru caroserie sau folie auto protectoare.

Colaborarea cu experții de la TuningRo 

Colaborarea cu un distribuitor de accesorii auto de top pentru a face modificări la mașina ta îți poate oferi următoarele avantaje:

 • Ai acces la o gamă largă de produse. Găsești accesorii pentru diverse modele de automobile, ușor și rapid.
 • AI parte de prețuri competitive. TuningRo are relații strânse cu producătorii și sunt în măsură să ofere la prețuri competitive accesorii pentru tuning, lucru ce are un efect important asupra bugetului tău.
 • Livrare rapidă. Ai parte de un sistem bine organizat de depozitare și livrare, astfel încât să poți primi produsele la timp mult dorite.
 • Suport tehnic. Specialiștii de la TuningRo pot oferi suport tehnic și informații prețioase despre utilizarea și întreținerea produselor.
 • Baza unui parteneriat durabil. Având parte de o colaborare care te va satisface pe deplin, cu siguranță vei mai apela cu încredere pe viitor tot la ei, când vei vrea ca să îți mai faci și alte modificări prin care să îți personalizezi mașina.

Pentru detalii și comenzi intră pe tuningro.ro chiar acum!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa