De Ziua Unirii, la Bistrița s-a învârtit hora frăției: ”Hai să dăm mână cu mână”

de WTA.ro

De Ziua Unirii, la Bistrița s-a învârtit hora frăției: ”Hai să dăm mână cu mână”

(FOTO-VIDEO) Cu ocazia Zilei Unirii, la împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române (Mica Unire), în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii a avut loc o ceremonie la care au luat parte oficialități locale, secretari de stat, parlamentari.

Ceremonialul militar-religios a cuprins acordarea onorului militar, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiunile prefectului Stelian Dolha și primarului Ovidiu Crețu (vezi video), depunerea unei coroane de flori, cântece patriotice cu soliștii Ansamblului ”Cununa de pe Someș”, defilarea gărzii de onoare.

Prefectul Stelian Dolha a citit mesajul premierului Ludovic Orban.

Primarul Ovidiu Crețu a spus, printre altele, că ”dacă reușim să înțelegem importanța momentului, o să găsim și soluția prin care putem să ne sprijinim, să ne bazăm unii pe alții și, de ce nu, să ne completăm acolo unde interesul general o impune. Noi, bistrițenii, am avut și avem în continuare o deschidere spre diversitate, spre înțelegere. Pietrele monumentelor și statuile acestui burg sunt mărturia unității cetățenilor săi. Avem oportunitatea să întărim proiectul nostru românesc european. Prin modul în care acționăm azi decidem și viitorul nostru. Acest viitor nu poate fi altul decât o Românie unită europeană”.

La final, cei prezenți au dat mână cu mână și s-au prins în tradiționala Horă a Unirii, pe acordurile Muzicii Militare și ale Corului Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”.

Hora Unirii – Bistrița, 24.01.2020

De Ziua Unirii, la Bistrița s-a jucat tradiționala horă

Cele mai citite articole

Publiée par Timp Online sur Vendredi 24 janvier 2020

În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar în acelaşi an la 24 ianuarie şi al Țării Româneşti, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române. În 24 ianuarie 2020 se împlinesc 161 de ani de la Mica Unire, important eveniment istoric care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar.

Ziua de 24 ianuarie este sărbătoare legală, zi liberă nelucrătoare.

Publiée par Timp Online sur Vendredi 24 janvier 2020

Evenimentul de Ziua Unirii, integral:

UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE.

Publiée par Palatul Culturii Bistrita sur Vendredi 24 janvier 2020

Cele mai citite articole