Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență Bistrița cu privire la înmormântări, rectificată

de WTA.ro

ACTUALIZARE ”În contextul evoluției pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean și local, în vederea limitării efectelor și răspândirii acestuia, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița a decis că începând cu data de 01.04.2020, pe teritoriul municipiului Bistrița inclusiv localitățile componente, înmormântările se vor face în cel mult 24 de ore de la deces”, se arată într-un comunicat semnat de primarul Ovidiu Crețu.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 8 / 31.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bistrița, se stabilește și faptul că persoanele decedate vor fi duse la capelă în sicriu închis, informează municipalitatea.

Cele mai citite articole

Potrivit ordonanței militare nr. 3, la înmormântări pot participa maximum 8 persoane.

RECTIFICARE DECIZIE: Ulterior, a fost emis un comunicat semnat de primarul Ovidiu Crețu în care se face o rectificare: ”În textul dat publicității astăzi, 2.04.2020, cu privire la Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență nr. 8 / 31.03.2020 referitor la termenul de 24 de ore în care trebuie făcute înmormântările, dintr-o regretabilă eroare, a fost omisă mențiunea că acest termen se referă doar la situațiile în care decesul este provocat de noul coronavirus. Mâine, 03.04.2020, voi convoca o nouă întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a îndrepta această eroare”.

Reamintim alte măsuri luate la Bistrița:

  • Încheierea căsătoriilor exclusiv în zilele lucrătoare în intervalul orar 10.00 – 13.00, cu participarea a maximum 10 persoane.
  • Închiderea pieței de pe Calea Moldovei (”piața de la ruși”) și celei en-gross de pe str. Tărpiului, comercializarea în piețele Decebal și Independenței doar a produselor alimentare (de luni până vineri între orele 7.00 – 17.00, sâmbăta și duminica între orele 7.00 – 14.00 pentru producători și 7.00 – 19.00 pentru magazinele cu profil alimentar).
  • Închiderea în 24 martie, pentru 15 zile, a tuturor parcurilor din oraș, locurilor de joacă, zonelor de picnic și a Pădurii-parc Schullerwald.
  • Restructurarea programului de transport public de persoane prin curse Transmixt.
  • Suspendarea următoarelor activități: adunări populare, întâlniri cu cetățenii, audiențe, dezbateri publice, evenimente care presupun participarea elevilor.
  • Utilizarea substanțelor pe bază de clor pentru dezinfectarea carosabilului și a mobilierului stradal, a spațiilor de așteptare destinate transportului în comun, dezinfecția scărilor de bloc conform ordonanței militare.

Foto arhivă, cu caracter ilustrativ

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa