Dedeman nu poate începe curând lucrările în Călărași. Iată de ce…

de WTA.ro

Pe terenul fostei ILSA Călărași se dorește construirea unui magazin Dedeman. De cca. 2 ani investitorul nu poate începe lucrările din cauza faptului că a trebuit să demoleze halele de producție și moara aflate pe acest teren, impresionant aflat pe str București la intersecție cu str. Varianta Nord. Terenul a fost betonat aproape toată suprafața cu beton marca B300 cu o grosime de peste 30 cm iar construcțiile realizate peste acesta au avut structuri metalice la a căror demolare s-a muncit din greu. Nici acum nu s-a terminat cu excavarea betonului, iar până la eliberarea terenului poate dura o veșnicie dacă se lucrează românește…De altfel ne-am pobișnuit cu mormanele de betoane care zac așa de vreo 2 ani…

Persoane anonime indică faptul că ar exista o Autorizație de construire dar nu o găsim afișată public la fața locului, așa cum legea obligă. Nu știm cât de legale sunt lucrările de excavare ce se desfășoară aici pentru că nici autorizația de demolare nu este afișată. De fapt nu descoperim decât niște ruine în jurul unui teren fără gard, unde nici măcar cele 2 containere metalice nu sunt racordate le rețeaua electrică. Probabil aceasta nu a atras atenția primarului PNL Daniel Drăgulin și nu a putut să observe stadiul lucrărilor, legalitatea acestora din naveta pe care o face zilnic pe ruta Coslogeni- Călărași. Pentru că este un cititor pasionat al publicației noastre pe care o Indică Instanței de judecată ca aducându-i calomnii și denigrări, publicăm fotografii ( vom publica și video cu ce cred călărășenii).

 

Ce ziceți domnule arhitect șef Laurențiu Samoilă?

Ordinul nr. 63/1998 privind obligația afișării la loc vizibil a panoului de identificare a investiției prevede clar …Ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului, având în vedere constatările privind modul de organizare a unor șantiere de construcții pentru realizarea unor investiții în București și în țară, în temeiul art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 456/1994 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului, republicată, emite următorul ordin:

Art. 1. -Toate șantierele de construcții vor fi obligate să afișeze la loc vizibil, pe toată perioada lucrărilor, un panou de identificare, conform anexei la prezentul ordin.

Art. 2. – Modelul acestui panou, prezentat în anexă, va fi înmânat obligatoriu, o dată cu aceasta, beneficiarului de către eliberatorul autorizației de construire.

Art. 3. – Neafișarea panoului de identificare se va sancționa cu sistarea imediată a lucrărilor.

Conform legii panoul de afișaj trebuie să conțină elemente ca în tabelul de mai jos…

Vizavi de această investiție atăt de necesară mun. Călărași privind nu numai crearea a peste 200 locuri de muncă, dar mai ales pentru a veni în ajutorul constructorilor, instalatorilor călărășeni cu prețuri mici, accesibile…ne surprinde faptul cum s-au realizat lucrările atât de repede în mun. Slobozia, iar timp de 2 ani în mun Călărași nu s-a ridicat nici măcar 1 perete. Pentru că Dedeman este celebră privind seriozitatea ne-am exprimat îndoiala privind lipsa de progres a lucrărilor.

Aflăm din discuțiile cu șeful de șantier, dl Iosif că se va amplasa un panou cu autorizația, se vor realiza…că amenajarea de șantiereste  necesară, dar nu știm când. Ni se spune că în maxim 6 luni și cel mai sigur până la sfârșitul lunii aprilie se va termina magazinul Dedeman, dar ne îndoim…Trebuie să ne obișnuim. Trăim în Călărași, locul unde se demolează, nu se construiește… 

Post-ul Dedeman nu poate începe curând lucrările în Călărași. Iată de ce… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.