”Demonstrăm că digitalizarea este realizabilă!” Gabriel Al Baba de la ConectX vorbește despre transformarea digitală a instituțiilor publice

de WTA.ro

O firmă autohtonă este hotărâtă să revoluționeze administrația publică. Sub umbrela ConectX, un demers integral privat, coordonat de George Anghel și Gabriel Al Baba, digitalizarea a fost accelerată în timpul pandemiei, reușind să integreze deja peste 92 de instituții administrative la nivel local și regional. Descoperim proveniența și impactul acestui proiect în cadrul României, dar și la nivel european, direct de la inițiatori.

Inițiativa ce răspunde cerințelor administrative

Gabriel Al Baba, la vârsta de 28 de ani, a acumulat cunoștințe solide în administrație și antreprenoriat. După o perioadă în serviciul Guvernului, a identificat necesitatea implementării unor soluții digitale de top pentru eficientizarea procedurilor. Observând timpul inutil pierdut cu sarcini rudimentare, a studiat beneficiile digitalizării în alte țări europene, concluzionând că România are nevoie de o transformare similară.

George Anghel și Gabriel Al Baba s-au alăturat în contextul pandemiei, colaborând la ConectX, o platformă deja în faza de Beta Testing, după 6 ani de cercetare. ”Ne-am bazat pe o înțelegere profundă a proceselor. Deja aveam expertiză în coordonarea sistemelor naționale. Am analizat sute de proceduri administrative, creând astfel o reprezentare digitală a tuturor proceselor”, explică Al Baba.

Un impact semnificativ la nivel național

În 2020, primele entități ce au adoptat platforma au fost direcțiile fiscale din trei sectoare bucureștene. În prezent, 92 de instituții folosesc ConectX, număr în creștere. Gabriel subliniază: ”Acoperim întreg teritoriul țării, colaborând cu Consilii Județene și primării, iar implementările vor genera economii de milioane de lei, care vor fi reinvestite în comunitate”.

O reducere drastică a consumului de hârtie

Cele mai citite articole

Cel mai notabil avantaj al digitalizării este diminuarea folosirii hârtiei. ”La Consiliul Județean Brașov, am redus consumul cu peste 90% din 2020. Dacă anterior consumau peste 2.300 de topuri anual, acum anticipăm o scădere sub 100”, afirmă Gabriel Al Baba. Reducerea consumului conduce la un serviciu public mai rapid și mai aproape de cetățean.

O referință la nivel global

A depăși scepticismul nu este simplu. Mult timp am considerat că investiția în digitalizare este zadarnică. Cu toate acestea, ne-am propus să oferim soluții robuste și eficiente”, menționează George Anghel.

Concluzia lui Gabriel Al Baba: ”ConectX se extinde rapid, acoperind administrațiile locale și centrale. Vom aduce Diaspora mai aproape și ne dorim ca România să devină un exemplu în serviciile publice digitale la nivel global.”

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa