DEPUTATUL GEORGE ȘIȘCU: „Despre cele 25 de ordonanţe date de Guvernul Orban, nu se poate spune “doar” că au fost date “noaptea”

de WTA.ro

„Un exemplu semnificativ este OUG privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020, ordonanţă al cărei text nu a fost interpretat la adevărata valoare, de presa naţională şi locală, tulceană“ susține deputatul liberal George Șișcu.

„Nefinalizarea unor proiecte în perioada de implementare, poate conduce la restituirea către Comisia Europeană a sumelor deja decontate. Este vorba de proiecte nefinalizate în 7 judeţe, între care şi judeţul Tulcea, care ar putea “costa” România aproape două miliarde de euro. Început în 2007-2013 şi fazat apoi până în 2020 proiectul AQUASERV S.A. Tulcea “Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea” dar nefinalizat, are nevoie de sprijin prin adoptarea de urgenţă a unor măsuri pentru asigurarea sumelor necesare continuării şi finalizării.

Cele mai citite articole

Prin OUG-ul menţionat, Guvernul Orban a intenţionat alocarea a nu mai puţin de 45.715.967 lei (zece milioane de euro) pentru finalizarea proiectului tulcean, însemnând aproape 10% din valoarea totală a proiectului.
Dată fiind importanţa acestei OUG, cred că nu contează ora la care a fost adoptată.

Dacă este în interesul major al ţării, Guvernul Orban este îndreptăţit să lucreze şi noaptea !“.

Cele mai citite articole