Deputatul George Șișcu: „Guvernul Orban a aprobat „Dezvoltarea Portului Industrial Tulcea”

de WTA.ro

„Ca o dovadă a politicilor liberale corecte referitoare la investiţiile în infrastructură, Guvernul Orban a aprobat investiţia „Dezvoltarea Portului Tulcea – Etapa I” (HG 142 din 20 feb.2020) în valoare de 64.246.211 lei.

Finanţarea obiectivului se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Prin acest proiect Portul Industrial şi Portul Comercial Tulcea vor fi reabilitate prin realizarea de cheuri verticale, prin realizarea infrastructurii unor căi de rulare pentru macaralele portic de 16t x 32m şi alte echipamente de cheu şi prelungirea danei maritime spre aval cu 100m.

Cele mai citite articole

Portul Tulcea este unul dintre principalele porturi de pe sectorul maritim al Dunării şi este inclus în rețeaua de transport de interes european (TEN-T). Dezvoltarea traficului de mărfuri în portul Tulcea (Portul Industrial și Portul Comercial) depinde de condițiile de operare a mărfurilor, condițiile de staționare a navelor și facilitățile pe care infrastructura portuară o poate asigura în oriceanotimp.

Pentru municipiul Tulcea, această investiţie, susţinută de liberalii tulceni creează numeroase oportunităţi de dezvoltare. Prin realizarea lucrărilor se vor crea premisele pentru atragerea de investiţii private în Portul Tulcea şi creşterea traficului de mărfuri derulat prin port. Operarea navelor se va face în condiţii de siguranţă şi eficienţă“ .

DEPUTAT PNL TULCEA, GEORGE ȘIȘCU

Cele mai citite articole