Deputatul PSD Călărași Sorin Vrăjitoru denunță neimplicarea guvernului liberal privind culturile agricole calamitate

de WTA.ro

Telefonic, deputatul Sorin Vrăjitoru ne-a descris că nu este ușor să stai la domiciliu, el fiind să fie un om activ, un parlamentar dinamic, descriind vizitele de lucru cu fostul ministru al agriculturii, al transporturilor sau culturii în județ la obiective de irigații, la locația viitorului port turistic sau pasaj de la Drajna. Acum deputatul este primul inițiator al unui set de măsuri destinate combaterii calamităților naturale, produse de secetă fermierilor, producătorilor, agricultorilor dar și sectorului zootehnic unde furajarea efectivelor depinde de prețul cerealelor.

Lipsa de precipitații a condus pe suprafețe extinse nu numai din județul Călărași la afectarea culturilor de grâu dar și alte recolte care s-au uscat. El a descris discuțiile cu mulți primari din județul Călărași dar și alte județe ca membru activ al comisiei de agricultură din Camera Deputațior, discuții care au arătat neimplicarea Prefecturilor în constatarea calamitării culturilor agricole afectate de secetă excesivă.

Cele mai citite articole

 

Sorin Vrăjitoru: Este necesară urgent declararea stării de calamitate de către guvern, dar acesta nu știe în ce țară conduce. La fel, prefecții, aparatul acestora trebuie să inventarieze urgent toate suprafețele agricole, starea culturilor. Să iasă din birouri și să vină de acasă din izolare pe câmp, pentru că numai cu ajutorul agriculturii am mai putea ieși din criza ce va urma lunilor de stat bine mersi acasă – a spus acesta. Românii care au culturile afectate trebuie să primească ajutoare de la stat.

Trebuie să fie luate măsuri eficiente pentru a se evita creșterea prețului la pâine sau alte alimente dependente de prețul cerealelor. Am propus colegilor mei din PSD un proiect eficient care trebuie adoptat rapid pentru români. Nu contează orientarea noastră politică ci interesul românilor, asigurarea unei vieți decente acestora. Ne preocupă în special protejarea familiilor de oameni săraci, nevoiași, amărîți, a pensionarilor și celor cu venituri mici. De fapt întreaga populație a sărăcit după urma acestor măsuri de urgență dar și calamităților naturale. Noi, social democrații suntem oameni de fapte și nu ai vorbelor. Istoria a demonstrat asta, a spus Sorin Vrăjitoru – care va informa în curând despre proiectul de lege propus. 

Post-ul Deputatul PSD Călărași Sorin Vrăjitoru denunță neimplicarea guvernului liberal privind culturile agricole calamitate apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa