Descoperă noile tendințe în designul ghiozdanelor: stil și funcționalitate într-un singur produs

de WTA.ro

Alegerea ghiozdanului potrivit pentru copilul tău înainte de începutul școlii, poate fi o sarcină dificilă. Cu atât de multe opțiuni disponibile, este esențial să găsești un produs care să corespundă atât preferințelor copilului, cât și nevoilor sale școlare.

În acest articol, vom explora cele mai recente tendințe, oferindu-ți un ghid util pentru o achiziție reușită.

Cele mai noi modele de ghiozdane 

Preocuparea crescută a producătorilor de articole școlare pentru stil și funcționalitate a determinat inovații remarcabile în materie de design, care să răspundă nevoilor și cerințelor elevilor moderni. De la imprimeuri trendy și culori vii, până la materiale inovatoare și compartimente inteligent proiectate, noile ghiozdane sunt gândite în așa fel încât să se potrivească gusturilor fiecărui elev. Însă alegerea unui ghiozdan potrivit nu este doar o chestiune de aspect, ci și de funcționalitate. 

Copilul tău își dorește să fie în pas cu moda? Alegeți împreună un ghiozdan nou de la Herlitz, singurele din România atestate și recomandate de Societatea Română de Pediatrie:

  • ghiozdan Mini Dear Friends – este ergonomic, extrem de ușor și drăgălaș și este potrivit pentru copiii de grădiniță; mai mult, are materiale reflectorizante;
  • ghiozdan echipat FiloLight Plus – are o structură solidă, ergonomică, greutate de sub 1 kg, realizat din materiale impermeabile și de cea mai înaltă calitate. Ghiozdanul a fost premiat doi ani la rând cu premiul “Innovation Award for Ergonomics”, pentru sistemul ergonomic inovator menit să protejeze și să susțină, la propriu, spatele copilului. Este de asemenea certificat și recomandat de catre Institutul German pentru Sănătate și Ergonomie. 
  • ghiozdan echipat Loop Plus – este unul dintre cele mai populare ghiozdane, are corpul rigid și stabil, cu o formă ergonomică și greutate de doar 870 g; pe lângă compartimentul principal spațios, are un buzunar frontal cu fermoar;
  • ghiozdan echipat SoftLight Plus – premiat în anul 2022 și 2023 cu premiul “Innovation Award for Ergonomics”, pentru sistemul ergonomic inovator AirFlow. Este certificat și recomandat de către Institutul German pentru Sănătate și Ergonomie. Are un compartiment generos pentru articole școlare și două buzunare laterale cu fermoar, cântărește gol doar 840 g și în plus este și sustenabil, având țesătura exterioară realizată din sticle PET reciclate în proporție de 68%. 
  • ghiozdan echipat UltraLight Plus – are o greutate de doar 702 grame și un corp moale, ergonomic, care asigură distribuția uniformă a greutății și presiunii pe coloana elevului. 
  • ghiozdan neechipat Jolly Go Green  realizat 100% din PET-uri reciclate, dispune de LED-uri care se activează prin apasare și emite semnale luminoase pentru a crește vizibilitatea copilului pieton în întuneric, dispune de un sistem ergonomic unic de susținere în 9 puncte, pentru a oferi sprijin optim coloanei vertebrale și spatelui copilului.

Cum să alegi ghiozdanul potrivit?

Dacă nu poți decide ce ghiozdan să alegi, descoperă cele mai importante criterii de departajare și selecție. Elementele legate de funcționalitate sunt esențiale și trebuie să corespundă nevoilor elevului, iar cele referitoare la stil trebuie să fie pe placul copilului tău.

Design ergonomic

Cele mai citite articole

Un ghiozdan nu trebuie doar să arate bine, ci și să se potrivească perfect pe corpul elevului. Alege un model cu design ergonomic, care să protejeze coloana, să nu contribuie la problemele de postură, să asigure confort sporit și o aerisire corectă a spatelui și umerilor. Sistemul inovativ AirFlow de la Herlitz a fost premiat în 2023 și susține, la propriu, spatele copilului. Poziția ghiozdanului trebuie să poată fi ajustată în funcție de conformația copilului. Menținerea fermă a ghiozdanului pe spate, lipit de omoplați și reglat în funcție de înălțime este esențială pentru a evita defectele de postură, conform recomandărilor medicilor, iar ghiozdanele Herlitz răspund acestor cerințe indiferent de model. 

Dimensiuni

Ține cont de volumul de rechizite pe care va trebui să îl care zilnic elevul, dar mai ales de înălțimea acestuia. Ghiozdanul nu trebuie să depășească zona umerilor sau să stea mai jos de șolduri. Alege un model cu bretele de umăr, curea pentru torace și talie reglabile și adaptează-le constant pe măsură ce copilul crește. 

Compartimentare

Un ghiozdan bine compartimentat poate facilita organizarea eficientă a lucrurilor și accesul rapid la diverse articole școlare necesare. În plus, poate asigura protecția obiectelor de valoare, precum sunt actele de identitate și legitimațiile, banii, cheile și telefonul. Pentru a transporta în siguranță laptopul sau tableta, este necesar un compartiment special.

Culoarea, imprimeul și atenția la detalii

Pentru elevi, s-ar putea să conteze mai mult elementele care țin de estetica ghiozdanului. Îți recomandăm ca tu să alegi un design ergonomic și funcțional, iar apoi copilul tău să poată alege culoarea, imprimeul și accesoriile asortate, disponibile în gama respectivă de produs. 

Noile ghiozdane îmbină perfect designul ergonomic, stilul și funcționalitatea. Atât nevoile, cât și preferințele copilului tău sunt la fel de importante în procesul de selecție. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa