Design interior: reguli de bază pe care ar trebui să le știi

de WTA.ro

Decorarea casei este o sarcină pe care ne-o asumăm, odată la câțiva ani. Fie că este vorba de redecorare, de mobiliarea unei case sau punem la punct ultimele detalii din noua locuință, aceasta sarcină este frumoasă, dar și provocatoare. Dacă vrei să îți decorezi casa ca un profesionist, iată ce ar trebui să știi:

Fă-ți un plan

Dacă ai posibilitatea să colaborezi cu un arhitect, nu ezita să îi ceri câteva sfaturi. În afară de ajutorul pe partea estetică, te va ajuta și cu vizualizarea digitală și îți vei putea face o idee mai bună asupra amenajării interioare. Niciun proiect de amenajare interioară nu ar trebui să înceapă fără un plan bine făcut. Nu începe shoppingul fără să iei în calcul dimensiunile mobilierului. Poți găsi obiectele preferate de mobilier Vivre și să le alegi pe cele care corespund stilului pe care l-ai ales.

Folosește-te de culori pentru a crea spațiu

Culorile joacă un rol mai important decât ți-ai imagina. O amenajare bine gândită poate transforma radical încăperile, făcându-le să pară fie mai mari, fie mai mici. Culorile deschise și lumina pot crea efectul de mai mult spațiu, pe când obiectele de mobilier voluminoase aglomerează și micșorează camera.

Luminează corespunzător

Pe timp de zi, profită cât mai mult de lumina naturală și fă amenajările în consecință. Spre exemplu, amplasează biroul cât mai aproape de fereastră ca să te bucuri de ea. Este bună și din punct de vedere economic, dar și al sănătății. În plus, nicio lumină artificială nu o poate substitui.

Pe timp de seară și de noapte, luminează ambiental casa și accentuează acolo unde ai nevoie. De exemplu, baia este singura unde poți să ai lumină centrală și mai rece. În rest, profită de cea caldă și luminează punctele de interes cum ar fi zona de luat cina, bucătăria, biroul.

Alege texturile corect

Cele mai citite articole

În funcție de ce aspect vrei să îi conferi casei, alege texturile. În timp ce lemnul face o cameră confortabilă și caldă, piatra o transformă într-una mai rece, dar mai curată.

Obiectele din piele se vor preta mai bine în combinație cu unele de lemn, în timp ce mobilierul din materiale textile va merge întotdeauna mai bine cu podele din piatră. 

Inspiră-te din natură

Când ai o dilemă și nu știi dacă două piese de mobilier vor arăta bine în casă din cauza culorilor, inspiră-te din natură și asocierile cromatice ale acesteia. De exemplu, o amenajare de succes conține proporțiile potrivite de culoare și lumină care pot fi ușor adaptate pentru amenajarea ta.

Fă legătura între exterior și interior

O casă bine decorată este una care ține cont și de exteriorul său. Dacă ai priveliște minunată, concentrează-ți atenția asupra zonei din casă care te ajută să o descoperi. Poți să așezi masa de dining cu privire spre aceasta sau să amenajezi o terasă cu vedere spre panoramă.

Nu există o formulă universală pentru design interior, ci fiecare amenajare trebuie adaptată personalității, stilului de viață, amplasării locuinței și, bineînțeles, bugetului.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa