Detailing auto – procesul de curatare a masinii care arata ca detaliile conteaza

de WTA.ro

Chiar si atunci cand vine vorba de masini, detaliile pot sa influenteze considerabil modul in care aceasta se prezinta. Daca te numeri printre persoanele pasionate de masini sau printre cei care vor pur si simplu sa asigure un aspect impecabil pe termen lung autoturismelor pe care le conduc, probabil cunosti deja diferenta dintre spalarea masinii si detailingul auto. 

La o spalatorie vei putea sa cureti interiorul si exteriorul masinii, indiferent de tipul materialului folosit la constructia masinii. In schimb, atunci cand vine vorba de detailing auto, masina trebuie curatata cu produse si echipamente speciale pentru materialul respectiv, care sa vizeze nu numai aspectul final, ci si rezistenta materialelor.

Ce inseamna de fapt detailing auto?

Prin detailing auto, orice masina poate capata un aspect impecabil, specific automobilelor noi. Spre deosebire de procedeul clasic de spalare si curatare a interiorului si exteriorului unei masini, detailingul auto implica o munca ceva mai minutioasa si atentie deosebita pentru detalii. Aceasta se efectueaza manual si implica folosirea unor materiale si solutii potrivite pentru materialul si vopseaua masinii tale. 

Detailingul auto se diferentiaza de procedeul conventional de curatare a masinii prin faptul ca indeparteaza murdaria inclusiv din locurile greu accesibile si la finalul procedurii masina capata un aspect stralucitor. Aceasta curatare completa poate fi efectuata in cadrul unui atelier auto sau o poti efectua acasa, daca dispui de spatiu si mai ales, daca ai produsele potrivite pentru curatarea completa a exteriorului (cum ar fi solutii de curatare si lavete) si a interiorului (precum aspirator si solutii de curatare tapiterie auto).  

Cele mai citite articole

Cu alte cuvinte, detailingul auto este un proces de curatare completa a masinii, atat la interior, cat si la exterior. Acest proces implica utilizarea unor produse si solutii potrivite pentru fiecare tip de material si suprafata, astfel incat fiecare componenta a masinii (interioara sau exterioara) sa fie restaurata complet din punct de vedere estetic si sa fie curatata si igienizata in profunzime, mai ales in zonele greu accesibile, care sunt omise in procesul clasic de spalare a masinii. 

Care sunt avantajele acestui proces de curatare completa? 

Detailingul auto este o procedura de curatare minutioasa care implica multiple beneficii pentru masina ta. Cel mai important, aceasta curata si indeparteaza impuritatile care pot deteriora vopseaua si luciul masinii sau pielea ori alte materiale din interior. Spre exemplu, dupa aplicarea unui strat de ceara, masina nu numai ca va arata mai bine, dar va capata o bariera de protectie impotriva prafului si a murdariei. 

Amanarea unei astfel de curatari complete poate afecta pe termen lung masina, iar prin detailing auto te asiguri ca ii imbunatatesti durata de viata si rezistenta materialelor. Cel mai important avantaj pentru multi dintre soferii care aleg sa isi duca masina periodic la detailing auto sau sa se ocupe chiar ei de curatarea masinii este faptul ca aceasta isi pastreaza aspectul initial vreme indelungata.

Astfel, detailingul auto este o procedura total diferita de spalarea si aspirarea masinii, care nu necesita mult timp si produse speciale. Aceasta tehnica are scopul de a reda masinii aspectul initial si de a imbunatati rezistenta oricarui tip de material.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa