Detaliile fac diferența! Află cum să transformi camera copilului într-un loc special!

de WTA.ro

Fiecare dintre noi încearcă să le ofere propriilor copii o viață cât mai frumoasă și liniștită. Pentru a se dezvolta armonios, copiii au nevoie de toată atenția din partea părinților, dar și să se bucure de independență și libertate de decizie. De asemenea, pentru a crește sănătos au nevoie de un mediu propice și prietenos, care să îi acorde confortul necesar, dar și libertatea de a se mișca liber și de a se juca. Jocul este, pentru primii ani din viață, una din cele mai utile și plăcute metode pentru copil de a-și dezvolta gândirea și imaginația.

O cameră specială pentru copilul tău!

Camera copilului este un loc important, un loc în care își va petrece o bună perioadă de timp din primii ani de viață și care își va lăsa amprenta în dezvoltarea copilului. Pentru copilul tău, dormitorul său depășește cu mult limitele unei simple camera, aceasta devine un spațiu al aventurii, al jocului și al curiozității, un teren demn de cercetat prin jocuri și distracție. De aceea ar fi indicat să îi aranjezi dormitorul în așa fel încât să fie un imbold pentru cercetările copilului tău din lumea imaginarului. Trebuie să fii atent însă și la siguranța copiilor și să creezi mediul propice pentru aceasta deoarece nu vei putea fi întotdeauna cu ochii pe el pentru a-l proteja.

1, Mânere de mobilă pentru copii

Cele mai mici detalii pot face cele mai mari diferențe din perspectiva unui copil plin de viață și dornic de cunoaștere. Mobila, în special dulapurile, noptierele, piesele care conțin uși sau sertare, sunt învăluite de mister. Pentru un copil ușile acelea pot ascunde intrarea într-un tărâm magic unde toate ideile sale pot prinde viață. Pentru a-i spori creativitatea și pentru a-i satisface curiozitatea specifice vârstei, dar și pentru a înfrumuseța obiectele de mobilier pe care le are în camera sa, poți folosi butoni de mobilă pentru copii de  la Oscardeko.ro. Acestea vin în diferite forme și mărimi, reprezentând diferite animăluțe, obiecte, mașini, orice își găsește un corespondent în viața de zi cu zi. Copilul va fi plăcut impresionat să vadă asemenea reprezentări care îi vor stârni imaginația și cheful de joacă. Uneori uităm că un copil poate fi impresionat ușor și că mintea acestuia poate transforma cea mai banală activitatea în aventura vieții lui.

Cele mai citite articole

2. Dă-i voie să picteze pereții

Chiar dacă să-ți lași copilul să-și picteze pereții camerei poate părea o idee costisitoare pentru tine, aceasta este, mai presus de toate, o metodă prin care să îi oferi posibilitatea de a-și da frâu liber creativității, dar și de a-l responsabiliza. În primul rând, îi poți oferi posibilitatea de a transforma camera în orice își dorește prin desenele pe care le face pe pereți. În al doilea rând, poți să îi explici că după fiecare desen pe care îl face trebuie să curețe pensulele și paleta de culori pe care le folosește.

Așadar, camera copilului tău poate deveni cu mici modificări o lume în care creativitatea sa poate zburda liberă contribuind la o dezvoltare armonioasă!

 Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa