Devino mai chibzuit cu banii implementând acești pași simpli

de WTA.ro

Fiecare persoană are nevoie să cunoască cele mai bune variante prin care poți să economiseşti sau să cheltuiești inteligent banii câștigați. În ultimul timp, costul de viață s-a mărit tot mai mult, așadar devine din ce în ce mai greu să poți salva niște bani deoparte, mai ales că toți au plăceri personale ce nu trebuie ignorate, precum haine, gadgeturi sau chiar și jocuri. 

Nu trebuie mereu să existe acest compromis între plăcerile și nevoile tale. Așadar, citește acest articol până la final pentru a afla cele mai bune metode prin care poți să balansezi aceste două aspecte ale vieții tale.

Iată 4 metode prin care și plăcerile și nevoile sunt întrunite

Card de credit

Nu poți mereu doar să te gândești la facturi sau chirii, ai nevoie să te mai și răsfeți din când în când, fie că este vorba de noi haine, pe care fiecare dintre noi le merită, fie de un nou laptop sau tabletă. Viața nu se rezumă doar la muncă și atât. Viața este făcută ca să te bucuri de ea, iar acum nu a fost niciodată mai ușor. Un card de credit poate să-ţi permită toate escapadele de shopping prin mall, pe care ți le dorești. 

Trebuie să te gândești la el ca la un împrumut de la un prieten. El îţi dă banii, dar trebuie să îi înapoiezi cât mai repede, așa că nu trebuie să exagerezi. Partea cea mai bună este că majoritatea băncilor oferă carduri de credit cu rate dobandă zero pentru partenerii lor, deci avantajele tocmai s-au înmulțit. Aşadar, intereseză-te şi caută cea mai avantajoasă ofertă pentru tine.

Monitorizează creditele

Majoritatea românilor au credite în bănci pe durate foarte mari, 30-40 de ani, ceea ce reprezintă o parte mult prea mare din viața lor. Nu este nimic greșit în această modalitate de viață, însă sentimentul de constrângere, pe care îl simți mereu știind că în fiecare lună o parte destul de mare din salariul tău se va duce mereu către credit, este destul de trist. 

Cele mai citite articole

Așadar, examinează-ţi foarte bine toate ratele pe care le ai. Observă dacă una este mult prea dezavantajoasă, iar dacă o depistezi, interesează-te imediat de un credit rapid de refinanţare, deoarece te poate salva de la aceasta viaţă în care mereu, la finalul fiecărei luni, ieși cu datorii. Dacă refinanţarea a reusit să-ţi stârnească interesul, compania RapidCredit.ro oferă sute de oferte avantajoase.

Rate fără dobândă

Chiar dacă pot intra tot în categoria cardului de credit, deoarece și acolo se plătesc tot rate, ratele fără dobândă nu sunt mereu disponibile și sunt oferite doar de anumite magazine, mereu sau prin diferite oferte.

Dacă nu dispui de o educaţie financiară bună sau de un card de credit, această variantă te poate salva, dacă este disponibilă. Pe lângă faptul că poți să-ți permiți un produs, pe care nu ți l-ai permite în mod normal, majoritatea acestor rate se întind doar pe un an maxim, deci scapi foarte ușor de ele.

În concluzie, dacă duci o viaţă în care datoriile îţi ocupă toată atenția, atunci nu se poate spune că o petreci pe deplin. Este trist să te gândești, că din cauza inexistenţei unei educaţii financiare în școli, marea majoritate a românilor sunt îngropați acum în datorii. Așadar, pentru a-ți uşura această povară, ia aminte aceste sfaturi.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa