Dietele nu dau rezultate? Descoperă cum îți poți atinge obiectivele cu ajutorul unui program nutrițional personalizat

de WTA.ro

Orice problemă tratată ca o generalitate este rezolvată doar pe jumătate. Fiecare om este diferit și are nevoie de o abordare unică pe toate planurile: sentimental, emoțional, fizic, medical și nu numai. O preocupare majoră în zilele noastre este adoptarea unui stil de viață sănătos, ceea ce implică atât o dietă echilibrată, cât și exerciții fizice regulate și un somn odihnitor. Pare o rețetă simplă și garantată, însă obiectivele noastre nu sunt mereu aceleași, motiv pentru care mulți apelează la traineri personali sau diete special concepute pentru nevoile lor. Spre deosebire de abordările generaliste, un program personalizat de sport și nutriție se concentrează pe problemele tale individuale.

Iată de ce ar trebui să urmezi un regim alimentar personalizat

Scopul unui plan nutrițional este acela de a menține și/sau îmbunătăți starea de sănătate a unei persoane pe baza profilului medical, a factorilor genetici și a obiectivelor sale. Acest concept nu este unul nou, fiind folosit de multă vreme în tratarea tulburărilor genetice precum intoleranța la lactoză. În zilele noastre însă, astfel de diete au devenit tot mai accesibile unei categorii vaste de persoane, aducând cu sine o serie de avantaje:

Crearea unui plan alimentar stabil și ușor de urmat

Posibilitatea de a consuma o gamă largă de alimente este una dintre „privilegiile” speciei umane, însă este important de reținut că ceea ce mâncăm influențează considerabil dezvoltarea și sănătatea organismului nostru. Un factor important este genotipul. De exemplu, genotipul unui individ poate indica dacă acesta este mai sensibil la efectele sodiului (sare) decât alții. Trebuie să știm ce ne priește și ce nu, de unde și necesitatea unui plan de nutriție personalizat. Fiind special conceput pentru fiecare persoană în parte, un astfel de program ajută la stabilirea unei diete corespunzătoare care să poată fi urmată consistent. Sfatul unui nutriționist online poate fi primul pas către atingerea obiectivelor tale, fie că este vorba de pierderea kilogramelor în plus sau reducerea stărilor de oboseală. Specialist în nutriție, Liana Constantinescu promovează o abordare holistică și științifică asupra dietei alimentare și propune obiective realiste persoanelor care vor să-și îmbunătățească stilul de viață. Orice curiozitate ai avea, pe Cilantro.ro vei găsi răspunsul și îndrumarea unui expert avizat.

Îmbunătățirea stării de sănătate

Cele mai citite articole

Trăim pentru a mânca sau mâncăm pentru a trăi? Știm că a doua variantă ar fi cea ideală, cu o mică adăugire: mâncăm sănătos pentru a trăi sănătos. Pe lângă activitatea fizică regulată și evitarea viciilor precum țigările sau alcoolul, alimentele pe care le consumăm contează într-adevăr. Din nefericire, mulți aleg să ignore acest sfat, lucru care poate duce la apariția unor probleme diverse de sănătate precum obezitate, diabet sau boli cardiovasculare. Multe studii arată că sfaturile personalizate de nutriție sunt mult mai eficiente decât cele generaliste, acestea promovând, printre altele, menținerea unei greutăți corporale optime și a unui organism sănătos. Inclusiv pacienții spitalizați dau semne de recuperare mai rapid cu ajutorul unui program de alimentație special conceput pentru nevoile lor.

Creșterea nivelului de energie

Mâncăm bine, ne simțim bine: o regulă greu de demontat. Probabil ai observat că anumite alimente îți induc o stare de oboseală, în timp ce altele te „alimentează” cu energie. Să nu se înțeleagă greșit: toate alimentele sunt surse de energie, însă nu toate ne asigură necesarul de nutrienți, ceea ce ne poate „dezumfla” starea de spirit, cât și forța fizică. Zahărul, de exemplu, ne oferă un boost de energie pe termen scurt, după care aceasta scade brusc. Caloriile pe care le consumăm joacă și ele un rol important. Atunci când vrem să reducem numărul de kilograme, reducem automat și caloriile, însă riscăm ca nivelul nostru de energie să scadă concomitent. Un plan nutrițional te poate ajuta să-ți atingi obiectivele fără a face acest compromis.

Programele personalizate de nutriție câștigă tot mai mult teren în zilele noastre, principalul motiv fiind dezvoltarea tehnologiilor de diagnosticare și interesul sporit al consumatorilor în ceea ce privește importanța unui regim alimentar sănătos. Tu ce alegi?

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa