Directorul ADR Centru: Miercurea Ciuc printre cei mai buni beneficiari

de WTA.ro

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Simion Crețu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, într-o conferință de presă a declarat: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc este printre „cei mai buni beneficiari” din regiune, cu cele mai multe proiecte depuse. Conform situației previzibile, la sfârșitul perioadei de finanțare 2014–2020 municipiul se va afla pe una dintre cele două locuri în punctul de vedere a numărului contractelor de finanțare, cu un total de 21 de contracte în valoare de aproximativ 64 de milioane de euro.

Primarul Municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, împreună cu directorul general al ADR Centru, Simion Crețu au ținut o conferință de presă în data de 27 februarie, cu tema proiectelor finanțate de Uniunea Europeană.

Directorul general a remarcat, că în perioada de finanțare 2007–2013 municipiul a avut 13 de proiecte cu o valoare totală de 26 de milioane de euro, și a realizat toate proiectele.

Cele mai citite articole

În perioada actuală, municipiul are deja semnat 17 de contracte de finanțare, și un alt contract (referitor la mobilitate durabilă) se află în pregătire de semnare. Primăria mai pregătește trei contracte de finanțare, pentru reabilitarea termică a 23 de blocuri de locuit. Simion Crețu a prevăzut 21 de contracte până la sfârșitul perioadei de finanțare, în valoare totală de aproximativ 64 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile va fi în jur de 56 de milioane de lei.

La întrebarea unui ziarist, Ráduly a precizat: primăria majorează valoarea lucrărilor stabilite în studiile de fezabilitate, ca să atragă executori. Acest efort este una considerabilă: de exemplu, în momentul semnării contractelor de finanțare privind reabilitarea a 11 școli și grădinițe, contribuția locală era de 750 de mii de lei, iar acum valoarea se ridică la peste 27 de milioane de lei!

Simion Crețu a declarat: „Primăria Municipiului Miercurea Ciuc este printre cei mai buni beneficiari ai noștri din regiune, cu cele mai multe proiecte depuse, cu cele mai multe bune rezultate, cu o echipă politică preocupată cu dezvoltare, o echipă tehnică foarte bine condusă. Se lucrează serios, strategiile se monitorizează pe bază de indicator, și lucrurile merg foarte bine. Ceea ce mă bucură, că au o viziune corectă pentru viitoarea perioadă de programare, astfel încât trebuie să finalizeze aceste proiecte care le-au început.”

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole