Doi ploieșteni au făcut o piață în mijlocul internetului

de WTA.ro

Pe fondul distanțării sociale și a reducerii numărului de clienți din piețe, mulți producători de legume, fructe, carne și alimente din Prahova s-au văzut în imposibilitatea de a mai vinde marfă. Problema lor a fost rezolvată de doi ploieșteni, care au făcut o piață online, în care micii comercianți de produse alimentare se pot înregistra și își pot vinde produsele gratuit.

“Nu e ușor să lucrezi cu oamenii ăștia, pentru că cei mai mulți nu știu să se înregistreze sau să pună conținut pe un site. Discutăm cu fiecare în parte, telefonic, unora le adăugăm noi produsele, iar pe alții îi sfătuim să apeleze la un tânăr din familie, care să le “traducă” indicațiile noastre”, spun creatorii celor două site-uri.

Click pentru a mări imaginea

În prima săptămână de existență, tandemul de site-uri piataprahova.ro și gradinaculegume.ro au înregistrat 50 de comenzi care au dus, în buzunarele celor 22 de vânzători, aproape 8.000 de lei. Cea mai mare comandă a fost de 400 de lei.

Site-ul oferă funcționalități bune și pentru cumpărători. Astfel, dacă cineva vrea să comande și produse apicole, și carne de miel, și legume și fructe, de la trei producători diferiți, va face o singură comandă, care se splitează automat și ajunge la cei trei. Fiecare dintre producători își livrează singur marfa, contra cost sau gratis, în ziua respectivă sau în ziua în care poate ajunge în localitatea de unde a venit comanda.

“Vizăm în principal producători care livrează în Prahova, chiar dacă avem cereri și din alte județe. Din comenzile venite pe site sesizăm că Bucureștiul are o mare problemă cu livrarea acasă de alimente sănătoase, direct de la producători. Noi preferăm să ne concentrăm pe Ploiești și pe Prahova, pentru că aici vrem să rezolvăm problema principală, respectiv mersul abuziv la cumpărături în supermarketuri în detrimentul producătorilor. Supermarketul e util, pentru alimente, doar în județele unde nu se face agricultură, nu în Prahova, loc în care sunt mii de oameni care se ocupă cu asta. Prahovenii ar trebui să cumpere din marile magazine doar detergenți, scutece și electrocasnice, nu legume, fructe, vin, sucuri, carne”.

Dacă știi vreun producător agricol care nu are cum să-și vândă marfă din cauza măsurilor de distanțare socială impuse de stat, spune-i că acum are cum să-și vândă marfa online.

Cele mai citite articole

Post-ul Doi ploieșteni au făcut o piață în mijlocul internetului apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa