Doina Pană: Un pericol pentru România

de WTA.ro

”Audieri în comisiile reunite de Mediu. După audierile de acum 3 luni când a obținut aviz favorabil pentru elanul cu care se angaja în lupta împotriva tăierilor ilegale, astăzi, același Costel Alexe – #AceeașiMărieCuAltăPălărie, pleacă cu aviz negativ. De ce? Pentru că în cele 3 luni de mandat s-a dovedit că este doar un populist, un demagog, un mincinos și, cel mai grav, un pericol pentru România!”, spune deputatul PSD Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor:

”În timp ce se lăuda atât la toate posturile TV cât și în mediul online cu va face el (deși erau lucruri făcute deja de subsemnata, doar trebuiau continuate) a ieșit și cu 3 măsuri personale halucinante:

1. A desființat Garda Națională Forestieră prin OUG

2. A desființat Direcția Generală Păduri prin HG

Coroborând cele două, a lăsat Gărzile forestiere în aer, coordonate doar de „pixul” unui om, vremelnic ministru- numit politic, în timp ce mincinos susține (a facut-o și astăzi) că le întărește!

3. „Cireașa de pe tort”: și-a asumat rezultatele IFN (Inventarul Forestier Național) deși INCDS (Institutul National pentru Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură- sub patronajul căruia s-a realizat) nu l-a validat, considerându-l fără bază științifică.

Mai mult, în 5 decembrie 2019, la o dezbatere organizată chiar la minister, atât experți din INCDS cât și din ASAS (Academia de Științe Agricole și Silvice) au demonstrat științific că eșantionarea nu este corectă, că măsurătorile au la bază erori mari și că raportarea acestora la întreg fondul forestier național nu are nicio bază științifică.

Cele mai citite articole

După dezbatere, dl. ministru Costel Alexe, în drumul său pentru candidatura la primăria Iașului și ca să dea vina pe PSD, a uitat că ce spune un ministru nu poate fi considerat doar o declarație politică și, contrar tuturor evidențelor, și-a asumat IFN afirmând că în România se taie ilegal 20 milioane(!) mc de lemn pe an!!! Rezultatul? Comisia Europeană a înaintat procedura de infringement pentru România!!!

PS: A și plătit 23 milioane lei din bani publici pe studiul nevalidat științific, apropo de „DNA să vină să vă ia”!”.

Audieri în comisiile reunite de Mediu După audierile de acum 3 luni când a obținut aviz favorabil pentru elanul cu…

Publiée par Pana Doina sur Lundi 17 février 2020

Ministrul propus al Mediului, Costel Alexe, a spus, în timpul audierilor de la comisie că fostul ministru al Mediului Ioan Deneş a făcut doar rău silviculturii din România şi că în ultimul an al mandatului acestuia au crescut tăierile ilegale în judeţul Bistriţa-Năsăud cu 24%.

Audierea ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic.

Publiée par Partidul Naţional Liberal sur Lundi 17 février 2020

Cele mai citite articole