Dosarul Giga TV. Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan, Laura Georgescu şi Narcisa Iorga, condamnaţi în ajun de Crăciun. Câţi ani a primit fiecare

de WTA.ro
În acelaşi dosar, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.
Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare.
Procurorii spun că în septembrie 2013, fostă şefă a CNA Laura Georgescu i-a convocat pe membrii CNA şi le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care şi-a întrerupt emisia timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenţei acestei televiziuni.
Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheorghe Ştefan să îşi folosească influenţa, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs. Acest lucru s-a şi întâmplat, şi CNA a decis păstrarea licenţei televiziunii.
De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit şi i-a convins şi pe angajaţii CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.

Acuzaţiile procurorilor

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.
Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV. 

Cele mai citite articole

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa