Două persoane s-au ales cu dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”

de WTA.ro

Două persoane s-au ales cu dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”

jandarmi3

Doi buzoieni s-au ales cu dosare penale pentru că au fugit unul dintr-un centru de carantină și unul din izolatorul aflat la UPU a Spitalului Județean.

În cazul unui bărbat aflat într-un centru de carantină, jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce acesta a fost depistat de dispozitivul de jandarmi încercând să fugă.

A fost interceptat și reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului. Persoana în cauză a fost introdusă în carantină în data de 23.03.2020, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Cele mai citite articole

Totodată, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că o persoană internată la Secția UPU a Spitalului Județean Buzău, într-un izolator special destinat persoanelor revenite din străinătate și care prezintă simptomatologie de coronavirus, a părăsit respectiva locație fără a avea aprobarea cadrelor medicale.

Au fost alertate forțele de ordine aflate în serviciu, persoana fiind depistată în scurt timp de o patrulă mixtă polițist-jandarm.

Pe numele persoanei care nu a respectat măsurile dispuse de autorități a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Direcția de Sănătate Publică a dispuns introducerea acesteia în carantină instituționalizată, sub pază asigurată de IJJ Buzău.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa