Drumuri și poduri intrate în modernizare, în zona Târgu Neamț

de WTA.ro

COMUNICAT DE PRESĂ
CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ
03.03.2020

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, a inspectat lucrările care se efectuează pe DJ 155B și a semnat ordinal de începe a lucrărilor de reconstruire a două poduri pe DJ 155M.

Modernizarea infrastructurii rutiere cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală este o prioritate pentru Consiliul Județean Neamț. După inspecțiile efectuate ieri, 2 martie, în zona Roman, în cursul zilei de astăzi, președintele Ionel Arsene a verificat stadiul lucrărilor în zona Târgu Neamț. O primă oprire a făcut-o pe drumul județean DJ 155B, care a intrat în modernizare în toamna anului trecut.

Cele mai citite articole

Astăzi am revenit pe drumul județean 155B, pe un segment între localitățile Bodești și Țolici, în zona pe care am predat-o pentru începere lucrărilor de modernizare, în toamna anului trecut.
Valoarea proiectului este de 18 milioane de lei. Este o lucrare care se realizează în condiții grele, cu multe poduri care trebuie și ele reabilitate. Sunt mulțumit de ritmul în care se intervine și voi reveni pe acest traseu în perioada următoare, pentru a vedea cum evoluează proiectul, pentru încadrarea în graficul de execuție și, nu în ultimul rând, pentru a supraveghea realizarea unei lucrări de calitate!
“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Dacă DJ 155B este în curs de reparații, pe DJ 155M lucrările urmează să înceapă. Astăzi, președintele CJ Neamț a semnat ordinul de începe a lucrărilor pentru două poduri și segmentul de drum cuprins între ele.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru două poduri în zona Târgu Neamț, pe drumul județean DJ 155M, care vor fi refăcute integral. Lucrările sunt de o mare complexitate, cele două poduri având o vechime de aproape jumătate de secol, timp în care nu au fost reabilitate niciodată și au structura de rezistență extrem de afectată. Tocmai de aceea se impune reconstruirea lor. Unul dintre poduri are o lungime de 21 de metri, iar celălalt de șase metri.
Intervențiile se fac cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală, sursă din care s-au reabilitat și se reabilitează zeci de obiective în județul Neamț.
În perioada următoare voi semna ordinele de începere a lucrărilor în domeniul infrastructurii rutiere în toate zonele județului, pe drumuri și poduri pe care încă nu s-a intervenit. Vreau ca în acest mandat să modernizez 90% din drumurile județului. Nu vreau să îi dezamăgesc pe nemțeni!“,
a mai declarat Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole