Dupa 30 de ani, blocul V03 din Dej a devenit istorie | Ce se va face in locul lui – VIDEO

de WTA.ro

Ruina blocului V03 de la intersectia strazilor Crangului si Dobrogeanu Gherea din Dej a devenit in sfarsit istorie. In aceasta dimineata, muncitorii care au inceput demolarea in urma cu doar cateva zile au pus la pamant colosul din beton. In locul lui va fi contruit un nou bloc de locuinte, insa si o parcare cu 300 de locuri, 80 dintre ele devenind publice, dar si un loc de joaca pentru copii. 

Terenul si ruina blocului au fost cumparate de omul de afaceri Ioan Tecar, dupa ce in repetate randuri nimeni nu s-a prezentat la licitatia organizata de Primaria Dej. Motivul pentru care nimeni nu a fost interesat de bloc este acela ca structura lui a fost afectata, iar demolarea este destul de costisitoare.

“Așa cum anunțam în urmă cu câteva zile . Mă bucur că a fost finalizată în condiții de siguranță.Vă reamintesc că potrivit prevederilor caietului de sarcini aprobat prin H.C.L. nr.25/28.02.2019 în locația fostului bloc VO3 se va construi un imobil cu apartamente și spații comerciale.  Se vor amenaja în zona de edificare un număr de 250-300 locuri de parcare (în funcție de numărul de apartamente și suprafață construită a spațiilor comerciale), 80 dintre acestea urmând a fi atribuite cu titlu gratuit Municipiului Dej, cel puțin 30 amenajate în subteran, pentru a fi distribuite cetățenilor care dețin garaje în zonă, garaje care vor fi demolate și un loc de joacă cu suprafața de aproximativ 300mp”, a declarat Morar Costan.

Cele mai citite articole

⭕1989 – Este emisă autorizația de construcție și imobilul este ridicat la stadiul de fundație. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Acest obiectiv trebuia să fie unul pentru angajații MAI fiind proiectat cu 50 de apartamente, spatii comerciale la parter, cu două scări, una în regim de parter plus patru etaje și cealaltă în regim de parter plus opt etaje.
⭕1990- Finanțarea construcției este sistată și prin urmare și lucrările de edificare.
⭕1991- Obiectivul este predat către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care până în 1995 a continuat construcția până la stadiul actual până în 1995 când finanțarea acestui obiectiv a fost sistată.
⭕Ulterior în 1991, respectiv 2003, două spații din acest obiectiv au fost achiziționate de alți doi proprietari în afara MAI.

Cele mai citite articole