E OFICIAL. Sute de mii de metri cubi de copaci, puși la pământ de furtună, în Mureș!

de WTA.ro

Se confirmă oficial ce am publicat deja în urmă cu câteva zile, aici: (I)REAL. Furtuna a pus la pământ 1.000.000 de metri cubi de copaci, în Mureș și Harghita!? Iată ce transmite Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva într-un comunicat remis astăzi:

Fenomenele meteo extreme de la începutul acestei luni au afectat în total 98.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, după o primă evaluare a pagubelor fiind identificat un volum al arborilor doborâţi de vânt de circa 748.000 metri cubi.

Din acestea, pe o suprafaţă de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi.

Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcţia Silvică Mureş, cu un volum de 208.000 metri cubi şi o suprafaţă de 12.590 hectare, urmată de Direcţia Silvică Argeş, cu un volum al doborâturilor de vânt de 152.000 metri cubi şi o suprafaţă de 4.057 hectare, şi Direcţia Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi şi 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie a.c.

Cele mai citite articole

Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate şi pe raza direcţiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureş, Neamţ şi Suceava.

De asemenea, în pădurile aflate în alte forme de proprietate şi administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborâţi de 253.000 metri cubi.

În prezent se desfăşoară lucrările de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâţi, pentru a asigura condiţiile ca suprafeţele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maxim doi ani.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi asigură servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAŢIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

Cele mai citite articole