Echipamentul potrivit pentru schi

de WTA.ro

Iarna stă să înceapă, iar sezonul rece la munte va debuta cu primele pârtii pregătite pentru pasionații de sporturi de iarnă. În așteptarea primei ninsori abundente, astfel încât traseele montane să fie perfecte pentru schi, e bine să-ți pregătești echipamentul. Indiferent dacă ai sau nu experiență pe pârtie sau încerci pentru prima dată să pui clăparii în picioare, e obligatoriu să te echipezi corespunzător. 

Și cum confortul este foarte important, alegerea hainelor adecvate pentru schi sau pentru orice alt sport de iarnă este esențială. Pentru că vorbim despre efort sporit, corpul tău va transpira, iar frigul va fi resimțit mult mai intens în lipsa unor haine potrivite. Prima regulă este evitarea bumbacului direct pe piele. Acest tip de material absoarbe rapid apa și se usucă extrem de greu, sporind senzație de rece. Mai mult, pentru că vei lua destul de des contact cu zăpada, pe deasupra trebuie să ai o geacă, respectiv pantaloni impermeabili, care să nu se ude. 

Iată cum ar trebui să arate echipamentul perfect pentru schi, astfel încât să te protejeze de frig și de umezeală și să-ți ofere și mobilitatea de care ai nevoie în practicarea acestui sport:

Lenjerie termoactivă–bluză și pantaloni de corp

Primul strat de haine, cel care ia contact cu pielea, trebuie să fie confecționat dintr-un material special, poliester sau elastan, care permite uscarea rapidă a transpirației. Bluza, respectiv pantalonii, trebuie să se muleze perfect pe corp. Așa numita lenjerie termoactivă pentru barbati, femei sau copii are rolul de a proteja de frig și a oferi mobilitate sporită. Nu folosi sub nicio formă o bluză din bumbac. 

Bluză polar pentru căldură sporită

Cele mai citite articole

Acest element este unul opțional, însă dacă temperatura de afară este foarte scăzută sau dacă te știi o persoană care nu suportă foarte bine frigul, e bine să-l ai. Este vorba despre bluzele polar, acea țesătură pufoasă, care oferă un plus de căldură organismului și care se poartă peste lenjeria termoactivă și pe sub geaca impermeabilă. 

Geaca și pantalonii impermeabili  

Geaca și pantalonii, așa numitul costum de schi, vor fi mereu dintr-un material impermeabil accesorizat cu benzi cu scai, menite să împiedice orice urmă de zăpadă să intre. De asemenea, multe au buzunare unde să poți ține telefonul mobil, bani sau alte obiecte personale. 

Accesorii pentru schi

Pe lângă haine, echipamentul de schi presupune și alegerea unor șosete termice, groase, care vor menține picioarele uscate în clăpari. Mănușile cu mai multe straturi nu trebuie să lipsească fiindcă mâinile vor fi expuse cel mai mult frigului. Ia-ți și o pereche de ochelari de schi, pentru că îți vor proteja fața de frig și vânt și, în plus, îți vor oferi o mai bună vizibilitate. Casca nu trebuie nici ea să-ți lipsească. Pe lângă siguranță, ea te va feri și de frig. Poart-o peste o căciulă, mai ales dacă intenționezi să stai mult pe pârtie și scoate-o, dacă vrei, când iei o pauză de la schiat. 

Încălțăminte antiaderentă 

Deși clăparii sunt de bază pentru schiat, până ajungi pe pârtie ai nevoie de o pereche de încălțări care să-ți țină picioarele calde și care, obligatoriu, să te ajute să nu aluneci. 

Confortul și siguranța sunt aspecte esențiale atunci când practici sporturi de iarnă, motiv pentru care e important să-ți alegi un echipament de schi complet și corect. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa