Echipele Direcției de Asistență Socială IAȘI au identificat 1.309 persoane SINGURE care se află în AUTOIZOLARE

de WTA.ro

Echipele Direcției de Asistență Socială IAȘI au identificat 1.309 persoane SINGURE care se află în AUTOIZOLARE

al-doilea-camin-de-batrani-din-galati,-afectat-de-coronavirus.-care-este-starea-celor-infectati-cu-covid-19

Primăria Municipiului Iași depune eforturi susținute în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum a și a limitării efectelor pandemiei COVID-19. Astfel, în perioada 6 – 10 aprilie, municipalitatea, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), și partenerii atrași au continuat distribuția de alimente, produse de igienă, articole îmbrăcăminte și încălţăminte etc. pentru persoanele singure, fără venit sau cu venituri reduse, pentru persoanele vârstnice vulnerabile sau fără adăpost.

Echipele DAS au identificat 1.309 persoane singure sau familii fără venit sau venituri reduse, care se află în autoizolare

În perioada menționată, angajații municipalității au făcut opt deplasări la domiciliul persoanelor singure sau fără venituri, pentru care au fost acordate ajutoare materiale din donații (pentru 16 persoane majore și nouă minori din familii de persoane autoizolate) și alte șase deplasări la domiciliul persoanelor autoizolate, pentru care au fost acordate pachete de urgență, conform HCL nr. 105 / 2020 (pentru șase familii).

Totodată, 84 persoane sau reprezentați ai unor familii fără venit au fost informați cu privire la modalitățile de acordare a beneficiilor sociale, au fost ajutați pentru a sesiza instituțiile competente pentru rezolvarea unor probleme sau au primit documente în vederea stabilirii beneficiilor de asistență socială. Alte 1.225 de persoane autoizolate au primit informații privind obligația de respecta prevederile legale cu privire la autoizolare, modalitățile de acordare a beneficiilor sociale, respectarea regulilor privind igiena, serviciile puse la dispoziție de DAS etc.

Municipalitatea continuă să ajute și persoanele vârstnice aflate în nevoie. Astfel, în perioada 6 – 10 aprilie, au fost identificate 147 persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au susținători și nici altă formă de ajutor

În perioada menționată, angajații municipalității au făcut pentru acestea 13 de aprovizionări cu alimente și o livrare de medicamente.

De asemenea, au fost distribuite 66 de pachete, toate fiind donații din partea Crucii Roșii, iar alte 39 de pachete au fost asigurate conform HCL nr. 105 / 2020. Totodată, trei persoane au primit, gratuit, hrană caldă prin intermediul cantinei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar alte două persoane au primit hrană caldă, contra cost, prin intermediul Alma Catering. Nu în ultimul rând, 298 de persoane vârstnice au fost consiliate telefonic de către cadrele medicale din serviciile de specialitate ale DAS Iași.

În aceeași perioadă, DAS a identificat 150 de persoane fără adăpost, acestea fiind cazate în centrul din C. A. Rosetti (75) și în centrul de la Baia Populară (75). Acestora Primăria le-a oferit hrană, pachete de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și posibilitatea de a apela la personal specializat (asistent social, îngrijitor, asistent medical).

De menționat faptul că beneficiarii centrului din C. A. Rosetti au intrat în autoizolare voluntară din data de 8 martie, iar cei ai centrului de la Baia Populară din 26 martie

La ambele centre paza este asigurată de Poliția Locală, în regim non stop.

În perioada menționată au fost atrase și donații de la parteneri privați. Astfel, Crucea Roșie a donat 107 pachete alimentare (5 kilograme / pachet, cu produse de carmangerie, iaurt, pâine și apă în bidoane de 5 litri) distribuite astfel: 28 de pachete familiilor vulnerabile fără venituri, 45 de pachete familiilor autoizolate la domiciliu și fără venituri și 66 de pachete persoanelor vârstnice fără venituri. Tot Crucea Roșie a donat 16 pachete alimentare (8 kilograme / pachet), care au fost distribuite persoanelor vârstnice fără venituri.

Persoanele fără adăpost de la Baia Populară au primit 75 de mic dejunuri din partea Fundației „Un Coup de Main d’Emmaus” și 75 de mese de prânz (două feluri de mâncare) din partea Fundației pentru Educație Internațională. Totodată, Fundația „Solidaritate și Speranță” a oferit opt porții de hrană caldă persoanelor vârstnice fără venituri.

Cele mai citite articole

Acorduri de parteneriat

În perioada stării de urgenţă DAS a încheiat contracte de sponsorizare cu următoarele fundaţii şi societăţi comerciale:

  1. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (prin Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă”)

Obiectul acordului: asigurare de hrană caldă pentru vârstnicii de peste 65 de ani fără aparţinători (8 porţii / zi).

  1. Crucea Roșie România – Filiala Iași

Obiectul acordului: asigurarea de produse alimentare şi igienă corporală persoanelor vârstnice peste 65 de ani, persoanelor autoizolate şi familiilor aflate în dificultate.

  1. Fundația „Un Coup de Main d’Emmaus”

Obiectul acordului: sprijin cu alimente și articole îmbrăcăminte și încălţăminte, acordate persoanelor fără adăpost.

  1. Fundaţia pentru Educație Internațională. Obiectul acordului: acordarea mesei de prânz pentru 70 de persoane fără adăpost, compusă din două feluri de mâncare, pentru perioada 6 aprilie – 1 mai (de luni până vineri).
  2. SC Agropan Impex SRL Iași

Obiectul acordului: donarea de produse de panificaţie pentru vârstnicii de peste 65 de ani fără aparţinători.

  1. SC Casa Lebăda SRL Iaşi

Obiectul acordului: acordarea unui număr de 70 de pachete cu material de curăţenie (1 litru dezinfectant pardoseli, 0,5 litri soluţie de suprafeţe, 0,5 litri săpun lichid, 0,5 litri detergent vase, 1 litru detartrant și 1,5 litri clor înălbitor)

Totodată, au fost semnat parteneriate cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Fundația Serviciilor Sociale „Bethany”, Fundația „Izvor”, Congregația „Surorilor Providenței”, Asociația „Clubul Sportiv Nicolina”, Fundația de Cultură și Știință „Daco-România”, Congregația „Fiicelor Sfintei Maria a Divinei Providențe”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Penitenciarul Iași, Parohia „Sfântul Sava”, Asociația „Surâsul Albastru”, Fundația „COTE”, Asociația „Cristofor”, Institutul Regional de Oncologie Iași, Asociația Judeţeană a Pensionarilor Moldova Iaşi, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Asociația „Misiunea Creștină Armata Salvării” din România, Centrul Diecezan Caritas Iași, Poliția Locală, Fundația „Principesa Margareta a României”, Asociația Centrul de Inițiativă „Alexandru cel Bun”, Parohia „Vovidenia”, Spitalul Clinic de Urgență Județean „Sfântul Spiridon” Iași, Consiliul Național al Dizabilității din România, Asociația „Art Civica”, Fundația Medicală „Providența”, Fundația „Un Coup de Main d’Emmaus”, Fundația „Hecuba”, U. M. Iași (Spitalul Militar de Urgență Iași), Episcopia Romană-Catolică, Fundația „Solidaritate și Speranță” Iași, Parohia „Sfânta Mahramă A Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni” Iași, Parohia „Sfântul Mina” Iași, Parohia „Sfântul Nectarie” Iași, Parohia „Sfântul Sava”, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Asociația „Ștergem o Lacrimă” și Spitalul Clinic de Recuperare Iași.

Totodată, a fost semnat un parteneriat între DAS, Poliția Locală, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și Inspectoratul Județean de Poliție Iași.

Important!

Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților. În acest sens există și un număr de telefon care poate fi apelat non stop, în caz de necesitate: 0770.448.993. În același scop, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00, mai sunt disponibile două numere de telefon: 0770.205.740 și 0770.882.824.

Cheltuielile pentru alimente vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar angajații DAS vor acorda sprijin pentru evitarea deplasărilor și a locurilor aglomerate în vederea reducerii riscului de expunere la epidemie.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau/și alte produse, DAS va contacta fundații, asociații și companii disponibile să doneze. Companiile sau ONG-urile care vor să se alăture acestui demers sunt rugate să folosească adresa de e-mail dac_iasi@yahoo.com.

Articolul Echipele Direcției de Asistență Socială IAȘI au identificat 1.309 persoane SINGURE care se află în AUTOIZOLARE apare prima dată în Ziarul Buna Dimineata Iasi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa