Elevi evacuați de urgență de la Scoala 133 din București. 15 copii au ajuns la spital după ce au inhalat un gaz toxic. Care este starea lor

de WTA.ro

Elevi evacuați de urgență de la Scoala 133 din București. 15 copii au ajuns la spital după ce au inhalat un gaz toxic. Care este starea lor

Stare de urgență la Școala nr. 133 din București. Elevii au fost evacuați de urgență din clase, după ce au simțit un disconfort respirator. Mai multe echipaje de pompieri şi medici au fost trimise la fața locului. Şase copii cu vârste între 11 şi 14 ani au fost duși la spital.

UPDATE 16:55: ISUBIF a transmis că până în acest moment au fost transportați 15 copii la spital: 13 la Grigore Alexandrescu și 2 la Marie Curie.

De asemenea, pompierii spun că în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost depășite pragurile de alarmare.

UPDATE 16.29 Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Grigore Alexandrescu”, dr. Raluca Alexandru, a declarat pentru Libertatea că deocamdată la spital a ajuns doar un copil, însoțit de mama sa, iar starea acestuia este bună.

”Copilul este în prezent investigat în Unitatea de Primiri Urgențe, starea acestuia fiind bună”, a spus Raluca Alexandru.

Ea a precizat că spitalul are și Secție de Toxicologie, unde există echipament pentru monitorizarea și tratamentul intoxicaţiilor grave.

UPDATE 16:05: Până la această oră, 6 copii cu vârste între 11-14 ani care au fost transportați la spital, dintre aceștia, patru au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu si doi la Marie Curie.

Managerul Spitalului de Copii ”Marie Curie”, Daniel Buzatu,
a declarat, pentru Libertatea, că au fost aduși 2 elevi de la Școala nr. 133,
care sunt în investigații la Unitatea de Primiri Urgențe.

”Din primele investigații rezultă că nu sunt probleme. După
ce se vor face toate analizele necesare, vor rămâne pentru scurt timp sub
supraveghere. Ulterior, dacă medicii vor decide că starea lor de sănătate este
bună, cei doi copii vor fi lăsați să plece acasă”, a spus managerul Daniel
Buzatu.

Cele mai citite articole

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București au declarat pentru Libertatea că „Niciun copil nu a pățit nimic grav. În urma unor proceduri de igienizare efectuate în cursul zilei de ieri, copiii au semnalat un miros înțepător .

UPDATE 15:55: Pe lângă fata de 14 ani care a fost transportată la spital, alți 15 elevi au primit îngrijiri medicale de la echipajele medicale care au ajuns la școală.

„La caz au fost direcţionate ambulanţe SMURD şi un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, precizează reprezentanţii ISU Bucureşti.

În incinta şcolii acţionează două ambulanţe SMURD şi una de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, pompierii şi paramedicii solicitând suplimentarea dispozitivului.

În plus, la faţa locului a mers şi primarul Sectorului 4, dar şi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru a fluidiza traficul din zonă, scrie Mediafax.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ”mai mulți copii acuză dureri de cap, posibil de la un gaz toxic. La acest caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”.

În urma acestei acțiuni s-a procedat la evacuarea tuturor elevilor. O fată de 14 ani a fost transportată la Spitalul Marie Curie. În incinta școlii acționează 2 ambulanțe SMURD și 1 SABIF. S-a solicitat suplimentare de dispozitiv.

Conform Inspectoratului Școlar al Municipiului București, elevii erau în clasa a VIII-a și au fost evacuați marți din școală.

Măsură de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, precizează sursa citată.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa