Energie pozitivă la început de an: top 4 lucruri pentru zile cu motivație

de WTA.ro

Perioada de după sărbători poate fi solicitantă, deoarece presupune multă muncă după zile întregi de relaxare, dar și întâmpinarea rezoluțiilor pentru noul an, care nu sunt mereu confortabile. Dacă marile companii, de exemplu, își fac bugetele la început de an, cam la fel ar trebui să se întâmple și pentru tine, atât pe plan personal, cât și la nivel profesional – planificare și pași concreți pentru a realiza ce ți-ai propus. Iată câteva activități care să te facă să uiți de blue monday (cea mai tristă zi din an) și să îți regăsești doza de echilibru interior.

O schimbare de peisaj

Călătoriile ne învață mereu cum să ne adaptăm, cum să ne bucurăm de frumos și ce importante sunt micile detalii care fac diferența. Nu trebuie să te gândești că e obligatoriu să pleci foarte departe. Pur și simplu alege un oraș pe care nu l-ai mai vizitat până acum. Tot ce trebuie e să găsești transport și, fie că alegi o cazare in Alba Iulia sau una în Barcelona, important este să descoperi locuri noi, să admiri arhitectura și să te bucuri de atmosfera locală și autenticitatea fiecărui colț.

O călătorie te poate învăța foarte multe lucruri, de la bunul management al timpului, până la cum să apreciezi tot ceea ce ai. O schimbare de peisaj te relaxează și, de cele mai multe ori, îți aduce și răspunsul la anumite dileme.

Planificare realistă

Claritatea asupra propriilor planuri este vitală pentru a ști în ce direcție să ne îndreptăm. Fără o direcție, nici rezultatele nu vor fi pe măsura așteptărilor. Planifică realist, în funcție de venituri, de piața locală și experiențe anterioare, atât direcția personală cât și evoluția ta profesională. Te poți gândi la bugete, investiții și concedii, dar nu uita să ai mereu și un fond de rezervă pentru situații neașteptate. 

Nu uita că, uneori, realitatea bate filmul și ceea ce tu vezi ca imposibil s-ar putea să fie perfect realizabil. Visatul cu ochii deschiși, fără temei, nu este constructiv, însă o idee îndepărtată pentru care pui mâna pe telefon și acționezi s-ar putea să devină, după ceva efort, o idee perfect realizabilă. Secretul este dat de echilibrul între curaj și perseverență. 

Pași mici și determinare

Dacă simți cum energia pare că te lasă baltă și ai o stare apatică, ai două variante posibile. Dacă lipsa motivației vine din factori fizici (oboseală) ai grijă să te odihnești corect, să te alimentezi și hidratezi, pentru ca organismul tău să funcționeze în parametri optimi. În caz că problema este mai mult sufletească (oboseală mentală) și te lovești de sentimente contradictorii, nu te lăsa condusă de negativism.

Fă pași mici pentru a ajunge la obiectivul pe care ți l-ai propus. Poate să pară clișeic, însă a face ceea ce îți place este vital pentru o motivație constantă pe plan profesional. Rezolvă toate conflictele de nivel personal și concentrează-te pe a-ți găsi o pasiune (eventual care să aducă și un venit). Vei vedea că motivația nu îți va mai lipsi în nicio situație.

Obiceiuri benefice

Se spune că obiceiurile bune pot fi învățate și că un anumit comportament poate și el să fie transformat în obicei. Oricât ar dura, un obicei sănătos, cu cât este repetat mai des, cu atât va fi mai ușor de respectat în fiecare zi. Nu este vorba aici despre o rutină plictisitoare, ci despre o serie de obiceiuri care să îmbunătățească vizibil calitatea vieții. 

Realizează constant, cu rigurozitate, cele mai simple lucruri precum alegerea alimentelor sănătoase în detrimentul zahărului sau o plimbare în natură în locul a 30 de minute de stat pe telefon. Vei fi uimită de schimbările care se produc în interiorul tău. 

Începutul de an este perfect pentru a realiza tot ce am amânat până acum. Vine cu un suflu proaspăt și asta contribuie la o reală stimulare a motivației. De regulă, noi suntem cei mai mari critici ai propriei persoane, iar asta nu contribuie cu nimic la creșterea energiei pozitive. Asigură-te că la final de zi ai făcut totul cum ai putut mai bine și lucrează acolo unde crezi că se poate îmbunătăți ceva, dar nu uita și să ai un grad ridicat de iubire de sine. În rest, ai grijă ca propria ta persoană să fie (fără egoism) prioritară.

Sursa Foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa