Excavatoare moderne pentru șantiere și lucrări de construcții

de WTA.ro

Proiectele de construcții se bazează pe soluții moderne de optimizare a fluxului de lucru și de reducere a costurilor. Acestea se aplică încă din stadiul de design și sunt utilizate intensiv în etapele de construcție și operare.

Printre cele mai utile echipamente sunt excavatoarele, ce reprezintă mașini de lucru autopropulsate, de mare capacitate, întrebuințate pentru săpat și încărcat pământul, la diferite lucrări de terasament, în exploatările miniere, cariere, șanțuri, gropi adânci, terenuri denivelate ș.a. 

Principalul avantaj pe care-l oferă un excavator este posibilitatea de operare în locuri greu accesibile. Un alt beneficiu pe care îl asigură acest tip de utilaj este diversitatea de acțiuni pe care le poate executa: săpare, excavare, extragere, încărcare a materialului excavat, transport de la locul excavării la unitatea de încărcare (remorcă, balastieră, betonieră etc.).

Detaliul constructiv specific pentru aceste echipamente îl reprezintă organul de lucru în formă de cupă, dotată cu muchii de tăiere și dinți metalici ce ajută la pătrunderea în pământ, nisp, pietriș etc. 

Pentru lucrări de construcții și amenajări exterioare complexe, specialiștii au la dispoziție oferte de excavatoare Doosan, cu una sau mai multe cupe de excavare, cu tipuri diferite de săpare longitudinală sau transversală.

Dotările moderne fac diferența de calitate și eficiență în cazul gamei de utilaje din domeniul terasiere. Furnizorii specializați în astfel de utilaje performante, de exemplu truck1.ro, asigură beneficiarilor echipamente noi și second hand ce corespund cerințelor de calitate, fiabilitate și siguranță în utilizare.

Cele mai citite articole

Sunt disponibile diferite tipuri de excavatoare: excavatoare mobile, excavatoare pe șenile, excavatoare hidraulice cu cablu. La acestea se adaugă și alte utilaje necesare pentru o activitate eficientă în domeniul construcțiilor și în industria extractivă: încărcătoare de pneuri, încărcătoare pe șenile, buldozere, încărcătoare telescopice, basculante articulate, lansatoare de conducte, dragline. 

Se recomandă operarea lucrărilor de excavare, nivelare și transport al materialelor de construcții cu ajutorul unor excavatoare mobile. Acestea sunt echipamente versatile, compacte, ușor de mutat la diferite zone de lucru, funcționează eficient în orice condiții meteorologice și pe toate tipurile de teren (denivelat, nisipos, mocirlos, argilos, pietriș, bolovani etc.).

Detaliul constructiv care le face atât de eficiente este modul dual de deplasare, atât pe șine, cât și pe carosabil. La acesta se adaugă dotările speciale suplimentare, precum sisteme hidraulice ce permit un flux optim către atașament, în condiții de lucru simultan cu brațul și atașamentul excavatorului.

Cele mai noi modele de excavatoare au cabine spațioase, scaune premium cu încălzire, ecrane tactile cu interfață user friendly și multiple opțiuni de setare a modurilor de lucru. Nu în ultimul rând, excavatoarele moderne sunt echipate cu motoare ce corespund normelor de poluare, asigură un consum redus de combustibil și reduc emisiile de particule.

Firmele de construcții au la dispoziție excavatoare proiectate special pentru șantiere urbane. Aceste echipamente au dimensiuni reduse, sunt ușor de manevrat, nu depășesc nivelul de decibeli admis în zonele locuite, astfel încât poluarea fonică este redusă considerabil. Sunt utilaje ce pot fi folosite cu succes și în lucrări de interior, cum ar fi transport de materiale și nivelare de pardoseli în săli de sport, arene de spectacole, săli de expoziții ș.a.

Alegerea modelelor potrivite de excavatoare moderne pentru șantiere și lucrări de construcții contribuie în mod decisiv la creșterea eficienței și la realizarea în bune condiții a proiectelor din diferite domenii industriale.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa