EXCLUSIV: Bărbat dintr-o comună de lângă ONEȘTI, “sechestrat” în CARANTINĂ, la 40 km distanță de casă

de WTA.ro

Un bărbat în vârstă de 52 ani, din comuna Gura Văii, care a venit în țară din Olanda pe data de 6 aprilie, fiind plasat în carantină la o pensiune din Moinești, nu știe la cine să mai apeleze pentru a fi lăsat să meargă acasă, în condițiile în care o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău i-ar permite să efectueze carantina obligatorie la domiciliu.

R.P. a aterizat pe Aeroportul Otopeni duminică, 6 aprilie, venind din Olanda, iar drumul până la Moinești, spune bărbatul, a fost un coșmar. “Toată ziua am stat pe drum, am urmat rute de tranzit prin toate județele, de la Focșani microbuzul a luat-o către Tecuci, Galați, apoi Vaslui, Iași, Neamț. La Moinești am ajuns abia seara. Ne făceam nevoile pe câmp, pe unde apucam. În fine, bătaie de joc…”.

Bărbatul susține că odată ajuns la pensiunea din Moinești, a trimis mai multe solicitări online pentru a fi carantinat la domiciliu, cât timp îndeplinește condițiile prevăzute la Articolul 2 din Hotărârea Nr. 12 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău privind adoptarea măsurii carantinării obligatorie la domiciliu, adoptată în ședință extraordinară chiar pe data de 6 aprilie (vezi print-screen).

Cele mai citite articole

“Dețin trei locuințe la Gura Văii și pot sta foarte ușor acasă, izolat complet, fără să intru în contact cu niciunul dintre membrii familiei, dar nimeni nu mă bagă în seamă, am făcut solicitările acestea degeaba. Am sunat și la 112, dar nu am primit nici un răspuns!”, se plânge bărbatul.

Începând cu 3 aprilie, Olanda, țară din care a venit bărbatul din Gura Văii, este și ea pe lista statelor considerate “zone roșii”, pentru care este necesară carantina instituționalizată timp de 14 zile.

Potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” ca urmare a cazurilor de coronavirus sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia.

În ceea ce priveşte ”zonele galbene”, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, sursa citată arată că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională se vor supune acestei prevederi. (foto: imagine ilustrativă)

Citește și: TREI BĂRBAȚI ACUZĂ AUTORITĂȚILE CU SUNT ȚINUȚI ILEGAL ÎN CARANTINĂ, LA ONEȘTI

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa