EXCLUSIV: Cutremur in lumea medicala din Braila / O mama disperata acuza un cunoscut medic pediatru

de WTA.ro

EXCLUSIV: Cutremur in lumea medicala din Braila / O mama disperata acuza un cunoscut medic pediatru

Astazi continuam sirul acuzelor aduse de braileni la adresa Spitalului Judetean Braila. Dupa drama tinerei mamici Ana-Maria Paduraru, moarta in urma cu 3 luni, asa cum spun parintii, dupa un lung sir de culpe medicale, acum, inca o mamica isi striga durerea. Mama unei fetei de 13 ani din Braila acuza medicul Dragostin Filica, pediatru in cadrul Spitalului Judetean Braila, ca, desi fata a stat internata peste 28 de ore, nu i s-a administrat niciun tratament.

Ba mai mult, acuzand si dupa internare dureri in gat, mama a mers la farmacie si a cumparat singura un produs des utilizat in aceasta simptomatologie, medicament pe care i l-a si dus feteii in salon. La vazul acestui medicament, una din asistente i le-a luat, acuzand copila ca vrea sa isi ia viata cu acele medicamente, cu toate ca acel tip de tratament se elibereaza fara prescriptie medicala.

Mama tinerei F. A. a declarat pentru INFOBRAILA, ca in cele 28 ore de spitalizare, fetei, care acuza stari de rau si durere in gat, i s-au administrat doar 2 pliculete dintr-un praf folosit pentru tratarea diareei si i s-au luat probe pentru analize. Desi rezultatul analizelor a iesit luni seara in jurul orei 20.00, pana marti seara, cand a fost externata la cerere, adolescenta de 13 ani nu a primit nicio alta medicatie.

Marti, 28 ianuarie, ora 19.30, mama a ajuns pe sectia de pediatrie si a cerut externarea fetei, pe propria raspundere.

A doua zi, venita sa ia foile de externare ale fetei dar si scutirea medicala, mamei i s-a impus sa semneze o foaie de iesire din spital pe care erau trecute cateva informatii gresite, cum ar fi data externarii dar si ora. Mai grav este ca, dupa cum spune mama, cei responsabili au refuzat sa modifice aceste greseli. Pe langa aceste nereguli scrise, mama tinerei F.A. a declarat ca, dupa ce i-a reprosat medicului curant (Dragostin Filica) ca nu a tratat cu absolut nimic boala fetei pe perioada spitalizarii, pediatrul i-ar fi dat un raspuns zguduitor: “Cumva fata a lesinat ca sa ii fac tratament? Nu a fost cazul!

Cele mai citite articole

Luni i s-a facut rau fetei la scoala si am ajuns cu ea la UPU. Erau 15 copii inaintea nostra, la urgente. Toti vomitau. Am asteptat 5 ore la UPU. Am internat fata la ora 14.43. Dupa internare, medicul i-a spus fetei mele ca motivul aparitiei ametelilor il reprezinta faptul ca se scoala brusc din pat. Copilul a zis ca il doare in gat si tuseste si nu i-au dat nimic pentru asta. Am fost eu la farmacie si am luat ce ii dadeam mereu in aceste situatii, pastile de gat care se elibereaza fara prescriptie medicala. Seara, m-a sunat fata si mi-a zis ca i-au luat pastilele, argumentand ca fata vrea sa se omoare cu ele. In acest timp, personalul medical a incercat sa ii ia fetei telefonul din mana. Imediat m-am imbracat si am plecat la spital, asta marti seara.  Ajungand acolo, am cerut externarea, pentru a ca au tinut-o fara tratament 28 de ore. Cauzele ametelilor au fost total ignorate. Am facut cerere pe propria raspundere sa iau copilul acasa. In plus, o infirmiera de pe sectie, vazand ca vreau sa imi iau copilul acasa, mi-a spus ca fac foarte bine, sa nu il mai las acolo.

Astazi dimineata am fost la spital sa iau scutire. Mi-au dat o externare in care scrie ca fata a primit tratament, insa nu este adevarat. In plus, au gresit datele de pe foaia de externare, iar in momentul in care le-am atras atentia ca fata mea a fost externata, la cererea mea, marti seara, la ora 19.30, nu cum au scris ei pe foaie, pe 29 ianurie, ora 09.36, au corectat din pix data, iar la ora nu au mai vrut, argumentand ca este deja inregistrat asa in calculator si nu mai pot sa modifice.

Dupa discutii aprinse cu doamna doctor Dragostin Filica am plecat cu fata la o clinica privata, unde am fost primite imediat. Dupa o scurta consultatie, medicul de acolo i-a pus diagnosticul de Enterocolita acuta si Faringoamigdalita, dandu-i si o reteta. Acum sunt cu fata acasa, a inceput tratamentul”, a declarat pentru Infobraila, mama adolescentei de 13 ani.

Dupa discutia cu mama adolescentei F.A., redactorul INFOBRAILA  a incercat sa ia legatura cu medicul pediatru Dragostin Filica insa aceasta nu a dorit sa ofere nicio declaratie oficiala in acest caz.

Mama adolescentei F.A. ne-a pus la dispozitie BILETUL DE EXTERNARE din Spitalul Judetean Braila

Cele mai citite articole