EXCLUSIV: (FOTO) UN CUPLU DIN ONEȘTI POVESTEȘTE CUM ESTE VIAȚA ÎN IZOLARE – ZIUA A 3-A

de WTA.ro

Un cuplu din Onești, care a venit luni (n.r. – 16 martie) din Anglia, iar de marți s-a auto-izolat la domiciliu, în apartamentul pe care îl deține în oraș, a acceptat propunerea “UNU pe Trotuș” de a relata cum decurge viața între patru pereți. 

Nu am făcut publice vârstele și profesiile celor doi pentru a le proteja identitatea.

DETALII DESPRE ZIUA 2 LA DOMICILIU – AICI

Cele mai citite articole

Ziua a 3-a de izolare la domiciliu

„Astăzi am ratat programul cu clienții și m-am scăpat cu somnul …..ora 8.30: ca de obicei, sună cei de la DSP să verifice dacă suntem bine, dacă a apărut vreun simptom de boală, dacă avem tot ce ne trebuie (nu îmi amintesc prea multe din ce a vorbit soțul cu dânşii, am adormit în secunda doi)…
Ora 11.30… Woow, prima zi de odihnă oficială, yeeeeyyyy!!!
Simt, așa, cum un miros de cafea mă prinde de nas și mă duce la bucătărie unde mă aștepta dragul meu soț cu cafeluța fierbinte (cu lapte, frișcă și cu scorțișoară, o nebunie, ce să zic  :)))
Ne mai uităm un pic la tv, să vedem ce se mai întâmplă cu acest „virusel năzdrăvan” și, ce să vezi, deja s-a făcut ora două (n.r. – 14.00)!
Între timp, am rugat pe cineva să ne aducă câte una-alta, să ne apucăm de gătit.
Se face ora 15.00, cu aproximație, și sună cineva la interfon „room service  –  comanda vă este livrată!” (de fapt este una dintre persoanele care ne ajută atunci când este cazul pentru cumpărături, pana acum am apelat o singură dată la ea, deci e de bine)… ne lasă sacoșele cu diverse ( fructe, legume, etc.), pleacă și apoi noi, cu mască și mănuși, ieșim și luăm sacoșele… pe cât posibil
din nou dezinfectăm ce se poate și hoop!,  se face ora 17.00  (parcă nici când eram la muncă nu trecea timpul atât de repede).
Ne pregătim toate cele necesare și facem o ciorbă de verdeață, așa, ca de primăvară, o salată de vinete cu ceapă (și așa nu luăm contact cu nimeni, între noi ne permitem din când în când să ne intoxicăm și chiar mări imunitatea cu ceapă sau usturoi:)).
Le mulțumim tuturor care ne ajută, deși evităm pe cât posibil să deranjăm prea mult…
Și mai vorbim din nou la telefon cu familia mai aflăm vești de prin alte țări cum stau cu izolarea la domiciliu, ce activități mai fac, alții încă merg la lucru și încearcă să mai facă una, două cumpărături (atunci când mai găsesc ceva, deoarece și în Anglia a început lumea să golească rafturile și alții abia mai găsesc ceva de cumpărat seara când ies de la muncă, alt haos și acolo. Deși ei, englezii, au impus de acum aproximativ 2 săptămâni în anumite magazine să se vândă maxim 2 produse de persoană, good very good, și la noi ies din supermarket-uri cu câte 2 baxuri de făină sau altele, urât, mai rău ca animalele)… Să revenim…
Se face ora 21.00 și în sfârșit am terminat ciorbița și fripturica și ce să vezi, normal ne punem și noi la masă (cam târziu dar o zi merge să ieșim din normal, în care ultima masă o servim la ora 18.00 maxim).
Mdaa… să ne fie de bine… soțul se odihnește așa ca după masă, iar eu nimic pac-pac ca o furnicuță  :))  mă apuc și strâng totul, spăl vasele (soțul le șterge și le pune la locul lor).
Încerc pe cât posibil, deși nu avem nimic niciun virus, absolut nimic, să mă comport cu cei care ne ajută (în aceste 3 zile de izolare la domiciliu am cerut doar de 2 ori ajutorul) ca și cum am fi persoane contaminate”.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, se instituie măsura de izolare la domiciliu următoarelor categorii de persoane: a) persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă (zona galbenă); b) persoane care au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă; c) persoane care au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19); d) membri de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus.(4) Categoriile de persoane nominalizate la alin. (3) se vor izola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și/sau prin intermediul medicului de familie. Persoanele menționate la lit. b) pot ieși din izolarea la domiciliu dacă suspiciunea de infecție cu COVID-19 la persoana simptomatică cu care au avut contact direct este infirmată.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa