EXCLUSIV: (FOTO) Un cuplu din ONEȘTI povestește cum este viața în IZOLARE – ZIUA a 4-a

de WTA.ro

Un cuplu din Onești, care a venit pe 16 martie din Anglia, iar de a doua zi s-a auto-izolat la domiciliu, în apartamentul pe care îl deține în oraș, a acceptat propunerea “UNU pe Trotuș” de a relata cum decurge viața între patru pereți. 

Nu am făcut publice vârstele și profesiile celor doi, pentru a le proteja identitatea.

DETALII DESPRE ZIUA 3 LA DOMICILIU – AICI

Ziua a 4-a de izolare la domiciliu

Ora 8:30. Ca de obicei, sună cei de la DSP…ni se adresează aceleași întrebări (toate bune și frumoase, fără modificări ale stării de sănătate), doar că psihic începe să se cam simtă această izolare. Vorbim pe rând (eu și soțul) cu cei de la DSP și ne sfătuiesc în continuare să rămânem în casă și să nu luăm contact cu nimeni (ușor de zis, greu de făcut), dar suntem ascultători și respectăm tot ceea ce ni se cere. Lucru pe care vă rog, pe toți cei aflați în autoizolare la domiciliu, să-l faceți!

Cine crede că e ușor, se înșeală! Îți cauți de treabă zilnic, cu speranța că minutele, orele, zilele vor trece mai repede. Dar și cât să îți găsești de lucru???!!! Aici e problema, că apare inofensiv și lipsa chefului de a face ceva prin casă, dar STĂM ÎN CASĂ. După discuția cu DSP-ul, mai ațipim puțin…

Ora 10:30. Ne trezim amândoi frumușel, savurăm cafeluța împreună și ne dăm din nou de lucru, desigur, curățenie generală…hmmm…ne mai uităm puțin la TV, să vedem care mai este situația prin țară și…ce să vezi, se face ora 12.00, parcă am stat 5 minute.

Cele mai citite articole

Ne luăm o altă ținută (nu pentru a pleca pe undeva, ci să facem curățenie). Unul dă cu aspiratorul, altul șterge praful, mai ascultăm niște muzică să avem ritm de muncă și luăm la purificat fiecare lucru în parte…. OK, camera următoare, dar parcă ni se face foame…lăsăm așa totul și luăm o pauză, mergem să mâncăm ceva din ce am gătit zilele trecute.

O, doamne, e ora 18.00 și nu am terminat curățenia, nu-i bai, că trebuie să mai avem și mâine ceva de făcut.

După ce am mâncat, clar nu am mai avut chef de nimic, se instalează starea de plictiseală și ai vrea parcă să ieși măcar până la chioșcul de la scară, să cumperi ceva de care nu ai neapărat nevoie. Doar vrei să ieși, dar știi că trebuie “SĂ STAI ÎN CASĂ”, așa că, ce să facem? Ne conformăm situației! Se face seară și facem câteva floricele, jucăm un joc “Nu te supară, frate!”

Încercăm să evităm statul în pat și să ne uităm la filme (doar seara, 1-2 ore și atât), ne jucăm,mai vorbim la telefon cu rudele, pe messenger cu prietenii, colegii de muncă și… se face destul de târziu. E miezul nopții. Eu mă pun să dorm, soțul se mai uită la un documentar și REZISTĂM SĂ STĂM ACASĂ.

Începe să devină din ce în ce mai greu, pentru că suntem persoane active și nu ne place să stăm închiși în casa, dar pentru binele nostru și a celor din jur trecem mai departe și continuăm să stăm acasă.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, se instituie măsura de izolare la domiciliu următoarelor categorii de persoane: a) persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă (zona galbenă); b) persoane care au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă; c) persoane care au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19); d) membri de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus.(4) Categoriile de persoane nominalizate la alin. (3) se vor izola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și/sau prin intermediul medicului de familie. Persoanele menționate la lit. b) pot ieși din izolarea la domiciliu dacă suspiciunea de infecție cu COVID-19 la persoana simptomatică cu care au avut contact direct este infirmată.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa