EXCLUSIV! Jean-Willy Ngoma, replică după materialul apărut în GSP: ,,Unii s-au speriat, vor să îngroape Pandurii”

de WTA.ro

Belgianul Jean-Willy Ngoma, pe care conducerea clubului Pandurii l-a instalat director de scouting în urmă cu câteva săptămâni, a oferit o replică la un material apărut în Gazeta Sporturilor, despre care susține că i-a lezat imaginea. Despre Ngoma, GSP a scris că este ,,căutat în Europa pentru repetate escrocherii”, iar jurnaliștii români dau ca surse materiale apărute în presa din Belgia și nu numai, dar și mărturii ale oamenilor de fotbal din România și Europa despre relația cu impresarul. Materialul redactat de jurnalistul Costin Ștucan poate fi citit accesând următorul link.
https://www.gsp.ro/editorial-romana/gsp-special/video-exclusiv-nume-de-cod-escrocul-noul-creier-de-la-o-vicecampioana-din-liga-1-acuzat-de-frauda-si-viol-a-fost-batut-dezbracat-si-aruncat-in-portbagaj-592543.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=share-button
Cea mai șocantă dezvăluire ar fi că belgianul a fost sechestrat de persoane cărora le datora peste 10.000 de euro. Acesta ar fi fost bătut cu cruzime, dezbrăcat la pielea goală și plimbat într-un portbagaj. Totul a fost filmat. Ngoma neagă asemănarea cu persoana din videoclip, și îi amenință pe jurnaliști cu judecata.
,,Se vorbește în acel material despre anchete, de faptul că aș fi căutat. Trăiesc în Belgia, am casă aici, pot să demonstrez asta oricui. Am vorbit cu avocatul meu și mă gândesc serios să urmez calea legală. Dacă arată o filmare cu un tip negru, nu înseamnă că sunt eu. Nu există asemănăre între mine și acea persoană”, a spus agentul. Ngoma s-a arătat deranjat și de faptul că despre Dougie Imrie, scoțianul care va completa staff-ul lui Călin Cojocaru la finalul săptămânii, s-a scris că a fost arestat pentru implicarea în pariuri sportive. ,,L-am adus pe Dougie Imrie, care nu a fost niciodată arestat, ci doar interogat, ca mulți alți jucători la acea vreme”, a spus belgianul. Noul membru al Pandurilor i-a răspuns și impresarului român Florin Manea, care a declarat că a fost păcălit de cel dintâi.
„Am lucrat cu el la transferul lui Sanoh la Iași. L-am cunoscut prin Alessio Seco, fost director la Juventus. Escrocul era bine infiltrat. A adus niște jucători la probe la Rapid, mi-a cerut bani împrumut și i-am plătit niște bilete de avion. La final, a fugit și a rămas să plătesc eu și la hotel, la Phoenicia”, a declarat Manea pentru gsp.ro.
,,Nu este adevărat, pentru că eu sunt agentul lui Sanoh. După ce mi-a spus că este la Rapid București i-am adus 6-7 jucători, acum doi ani. Nu a luat jucătorii, pentru că voia să plătesc eu cazarea, și nu așa ne era înțelegerea”, a spus Jean-Willy. În opinia lui Ngoma, materialul de presă lovește în Pandurii, club pe care încearcă să-l ,,resusciteze” alături de conducere. Belgianul a declarat că, în ciuda speculațiilor, este un apropiat al agentului Pini Zahavi, care îl reprezintă și pe Neymar. Mai mult, Ngoma a spus că va aduce la Târgu-Jiu 10.000 de euro de la un sponsor rus, care va fi alături de echipă și în perioada următoare. Banii vor fi folosiți pentru a plăti unele dintre salariile restante.
,,Toată lumea vrea ca acest club să moară. Poate unii s-au speriat pentru că Pandurii poate renaște cu persoane capabile. Deja am găsit un investitor care va veni mâine (n.r. joi). Totul este legal, iar cu acești bani vom plăti o parte din salarii. E adevărat, e un investitor din Rusia. Sunt apropiat de Pini Zahavi și poate asta deranjează, pentru că toată lumea vrea să ajungă la el”, a declarat Ngoma. Impresarul a explicat și postura ciudată în care se află. Este director de scouting, aduce jucători care pot evolua abia în sezonul viitor și face rost de sponsori. Mai mult, a promis fotbaliștilor de la Pandurii prime în cazul unei victorii cu FC Argeș.
,,Cu situația pe care o avem în acest moment, orice suporter al echipei, pentru că și eu sunt un susținător, poate veni să ne ajute. Puteți să-i întrebați pe jucători, sunt zile în care nici nu aveau masă. Uneori, le-am luat și mâncare. Am venit în vestiar, da. Le-am spus că le dau prime dacă vor scoate un rezultat pozitiv. Vreau să le dau o motivație suplimentară, i-aș fi plătit din banii mei. Nimeni nu a ajutat Pandurii în ultima perioadă. Îi înțeleg pe jucători. Fără bani nu se poate face nimic. Am adus la Pandurii jucători tineri, pe care eu îi plătesc, chiar dacă nu joacă momentan. Am simțit că nu e corect din partea mea să-i ajut doar pe jucătorii aduși de mine, nu și pe ceilalți”, a mai spus Jean-Willy.

(foto: Jean-Willy Ngoma alături de Pini Zahavi)

 

Cele mai citite articole

 

 

În ciuda tensiunilor care au apărut la echipa gorjeană între conducere și banca tehnică, Ngoma spune că are o colaborare bună cu toată lumea, inclusiv cu administratorul special Marin Golea. ,,Am o relație foarte bună cu toată lumea de la Pandurii, cu antrenorul, cu directorul sportiv și cu administratorul special. Am încredere în toată lumea. Ei țin legătura și cu avocatul meu, unul dintre cei mai buni din România. Dacă nu pot da de mine, vorbesc cu el”. Directorul sportiv al clubului, Camilian Floroiu, a confirmat că Jean-Willy Ngoma va lua 50% din eventualele vânzări ale jucătorilor pe care îi reprezintă la Pandurii. Scoțianul Dougie Imrie este așteptat, joi, la Târgu-Jiu. Jean-Willy Ngoma locuiește în Aalst (Belgia).
Cătălin Pasăre

 

Cele mai citite articole