Explicația OFICIALĂ privind autocarele încărcate noaptea cu sute de mureșeni! FOTO

de WTA.ro

Explicația OFICIALĂ privind autocarele încărcate noaptea cu sute de mureșeni! FOTO

Imagini cu autocare pline de mureșeni surprinse în această noapte la Târnăveni au fost postate de Cosmin Nicolae, împereună cu textul pe care-l redăm integral în rândurile de mai jos, alături de răspunsul oficial oferit de prefectura Mureș referitor la acest caz.

“20 de autocare de la NOMAGO (Slovenia) au venit la Tarnaveni pentru a transporta catre Vest lucratori in agricultura. La 4 dimineata… noaptea ca hotii. ❌ Oamenii merg sa munceasca in strainatate pentru ca statul roman in afara de promisiuni nu le ofera nimic. Dar, nu aici este problema. S-a apelat la o firma de transport straina pentru ca autocarele romanesti NU AU VOIE SA IASA DIN TARA. Ordonanta X paragraful Y interzice cursele ocazionale internationale. ❌ Asteptam cu interes companii de transport persoane din Europa sa vina in Romania si sa faca aici transport local. Pentru ca noi, suntem o “colonie”. Nu avem drepturi, noi doar executam. O sa ne dam intr-o parte si o sa le multumim. ❌ Ok, compania XYZ Agro din Germania sa zicem, a incheiat contract cu Nomago, pentru a duce muncitori. Dar tu, ca stat, cum iti protejezi transportatorii locali? Pai daca cursele ocazionale internationale sunt INTERZISE, nu sunt interzise si pentru transportatorii ce intra in tara noastra?

Cele mai citite articole

❌ Fratilor, asta NU ESTE O ROMANIE NORMALA ! Puteti sa spuneti orice vreti. Si chiar nu are rost sa comentati! Am fost in Piata Victoriei, am fost la alegeri, am sperat… PENTRU CE ? Cand propria conducere a tarii gafeaza intr-un ritm alert. ❌ Articolul este aici. Pozele sunt trimise de un transportator din zona TG MURES. Omul plangea la telefon…. in timp ce el sta pe dreapta, vin altii sa-ti transporte oamenii… ?Spuneti-mi in acest moment, in afara de a emigra, ce solutii mai avem in aceasta tara?” este textul care însoțește imaginile publicate de Cosmin Nicolae.

În urma unei solicitări făcută de cei de la siteul tirnaveni.ro, prefectura a trimis următorul răspuns:

“Joi, 23 aprilie 2020, 269 de cetățeni din județul Mureș au plecat către Slovenia, pe cale rutieră. Acțiunea s-a derulat în urma solicitării Ambasadei Republicii Slovene, de acordare a permisiunii de transport pentru cetățenii români, din țara noastră în Slovenia, pentru muncă sezonieră în sectorul agricol. Pentru buna derulare a acestei activități, autoritățile din județul Mureș au respectat Ordinul Comandantului Acțiunii, iar forțele de ordine au verificat respectarea prevederilor ordonanțelor militare și s-au asigurat că nici unul dintre cetățeni nu se regăsește pe lista persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu.” se arată în comunicatul prefecturii Mureș.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa